14 Φεβρουαρίου 2017

Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΜΟΛΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ! Το δημοσκοπικό θαύμα Μητσοτάκη: Από τις -27 μονάδες στο double score

Τι δείχνουν οι μετρήσεις από το 2015 μέχρι και σήμερα

Ένα «δημοσκοπικό θαύμα» έχει καταφέρει η Νέα Δημοκρατία μέσα στον έναν μόλις χρόνο της προεδρίας του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ακριβώς πριν δύο χρόνια, στις 14 Φεβρουαρίου του 2015 ο Alpha παρουσίαζε μία δημοσκόπηση της εταιρείας Marc, στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ προηγούταν με το σοκαριστικό νούμερο των 27 μονάδων, της Νέας Δημοκρατίας, συγκεντρώνοντας ποσοστό 45,4% έναντι 18,4% της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μετά από ακριβώς 24 μήνες το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας δημοσίευσε δημοσκόπηση στην οποία η Νέα Δημοκρατία προηγείται με double score του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, συγκεντρώνοντας το 33% έναντι 16,5% που συγκεντρώνει το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.

Η Νέα Δημοκρατία μέσα σε δύο χρόνια έχει καταφέρει να υπερκαλύψει το χαμένο έδαφος εκμεταλλευόμενη τα λάθη και τις ελλείψεις της κυβέρνησης ενώ παράλληλα παρουσίασε πρόγραμμα το οποίο ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και δεν λέει ψέματα για πρώτη φορά στα μνημονιακά χρόνια.

Παράλληλα μπροστά φέρνει τη Νέα Δημοκρατία και το πανόραμα των δημοσκοπήσεων (της Alco, της Κapa Research, της Metron Analysis, της MRB και του ΠΑΜΑΚ) στο οποίο η Ν.Δ. προηγείται σήμερα του ΣΥΡΙΖΑ με 11,6 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ ένα χρόνο πριν οι ίδιες εταιρείες προσδιόριζαν αυτή τη διαφορά σε μόλις 4,1% και πριν δύο χρόνια η Νέα Δημοκρατία βρισκόταν πίσω στις μετρήσεις, πληρώνοντας τον αέρα του ΣΥΡΙΖΑ από τις εκλογές του 2015 και τον μύθο της περήφανης διαπραγμάτευσης.

Όπως φαίνεται, η Νέα Δημοκρατία κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει αλλάξει την εικόνα και έχει χτυπήσει την κυβέρνηση στα αδύναμα σημεία της…
Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/to-dimoskopiko-thavma-tou-mitsotakiapo-tis-27-monades-sto-double-score