11 Φεβρουαρίου 2017

Υπουργός στη λίστα με τα 5.000 ονόματα για φοροδιαφυγή!

Η πολυσέλιδη λίστα-φωτιά που έχουν το τελευταίο διάστηµα στα χέρια τους οι ελεγκτές του ΚΕΦΟΜΕΠ (Κέντρο Ελέγχου Φορολογουµένων Μεγάλου Πλούτου) αποτελεί το µεγάλο στοίχηµα της φορολογικής διοίκησης για την εισροή εσόδων στα ταµεία του κράτους.

Οπως αποκαλύπτουν σήµερα τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», ο κατάλογος περιλαµβάνει 4.630 ονόµατα φυσικών προσώπων και εταιρειών, κυρίως off shore, που αποφασίστηκε να ελεγχθούν κατά προτεραιότητα.

Σύµφωνα µε τις πληροφορίες των «Π», η λίστα έφτασε στο ΚΕΦΟΜΕΠ από τη ∆ιεύθυνση Ελέγχων του υπουργείου Οικονοµικών και αποτελεί τη «µητέρα των λιστών», αφού περιλαµβάνει τις πιο σοβαρές υποθέσεις από όλες τις άλλες λίστες ελεγχοµένων για φοροδιαφυγή που έχουν αποκαλυφθεί τα τελευταία χρόνια, από τη «λίστα Λαγκάρντ» µέχρι τη «λίστα εµβασµάτων» και τη «λίστα Μπόργιανς».

Εκπληξη όµως προκάλεσε ακόµα και στους ίδιους τους ελεγκτές που κλήθηκαν να χειριστούν την υπόθεση η παρουσία στις πρώτες θέσεις της λίστας πρωτοκλασάτου στελέχους της κυβέρνησης Τσίπρα, αλλά και της συζύγου του, λίγες θέσεις πιο κάτω.

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/ipourgos-sti-lista-me-ta-5000-onomata-gia-forodiafigi