17 Φεβρουαρίου 2017

Στα 850 ευρώ εκτοξεύτηκε η τιμή της μπλούζας LOL της δολοφόνου του αδελφού του Κιμ Γιονγκ Ουν

Μπορεί η 28χρονη Doan Thi Huong να είναι υπό κράτηση από τις μαλαισιανές αρχές και να θεωρείται ύποπτη για την δολοφονία του αδελφού του Κιμ Γιονγκ Ουν, αλλά εξ αρχής τα διεθνή μέσα την παρουσίασαν ως την γυναίκα που φορούσε μία μπλούζα με τα γράμματα LOL.
Εκτός λοιπόν από την κινητοποίηση των αρχών για τον εντοπισμό της, φαίνεται πως «έλαβε δράση» και η εταιρία που είχε κυκλοφορήσει το συγκεκριμένο μπλουζάκι στην αγορά, βάζοντας το προς πώληση στο διαδίκτυο.


Συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη διαφημιστική εταιρία στην Κίνα, η Taobao έβαλε διαφήμιση στο Internet με την φωτογραφία της γυναίκας που είναι υπό κράτηση, πουλώντας την μπλούζα έναντι 850 ευρώ.


Πολλοί ανέφεραν πως είναι μία ενδιαφέρουσα στιλιστική επιλογή, ειδικά για κάποιον που είναι πιθανό να διέπραξε μία δολοφονία.

Ωστόσο, η διαφήμιση αφαιρέθηκε από το διαδίκτυο μία μέρα μετά την εμφάνιση της Huong στα διεθνή μέσα ενημέρωσης.


Δεν είναι γνωστό ποιος δημοσίευσε την συγκεκριμένη διαφήμιση ή αν πρόκειται για κάποιο αντίγραφο της μπλούζας ή φάρσα. Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που το μάρκετινγκ «εκμεταλλεύεται» τέτοιες καταστάσεις καθώς σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ «Ο αναξιόπιστος Αφηγητής», κατά την βομβιστική επίθεση στη Βομβάη το 2008 είχαν καταγραφεί από εταιρείες παραγωγής ταινιών τα ονόματα των 164 νεκρών κι όλα αυτά μέσα σε μία ώρα από την έναρξη της επίθεσης.