15 Φεβρουαρίου 2017

Associated Press: Ο Νικοπολίδης έκαν ομάδα από λάθρο

Ο Αντώνης Νικοπολίδης βοηθά τους πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα να βρουν ξανά έναν σκοπό, γράφει το Associated Press.
Το ειδησεογραφικό πρακτορείο έκανε ρεπορτάζ για την ποδοσφαιρική ομάδα προσφύγων που δημιούργησε ο βετεράνος τερματοφύλακας- για τον οποίο γράφει μάλιστα ότι μοιάζει με τον Τζορτζ Κλούνεϊ. Πρόκειται για την «Ελπίδα», την ομάδα που αποτελούν άνθρωποι που έφυγαν από εμπόλεμες ζώνες στη Συρία, την Υεμένη, το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Οι περισσότεροι από αυτούς ζουν στον Σκαραμαγκά και παίζουν σε αγώνες τις Κυριακές, κόντρα σε ομάδες δικηγόρων, λογιστών ή εργαζομένων στις τηλεπικοινωνίες. Οι προπονήσεις και τα ματς αποτελούν ένα ευχάριστο διάλειμμα για νεαρούς άνδρες, με αβέβαιο μέλλον, λέει ο Νικοπολίδης.

«Βοηθάμε ανθρώπους που βρίσκονται σε μία δύσκολη στιγμή στη ζωή τους. Είναι φιλοξενούμενοι στη χώρα μας και προσπαθούμε με αυτή την ομάδα να τους δώσουμε λίγες ώρες χαράς», δήλωσε στο Associated Press.


Μέσα στην αγωνία τους, περιμένοντας να φύγουν από την Ελλάδα για κάποια άλλη χώρα της ΕΕ, δεν μπορούν να κάνουν πολλά για να περάσει ο ατελείωτος χρόνος μέχρι να εξεταστεί η αίτηση ασύλου τους.

«Πρέπει να κάνεις κάτι. Αν μείνεις μέσα και δεν πρέπει να δουλέψεις, θα πεθάνεις», εξηγεί ένας από τους παίκτες της ομάδας, ο 23χρονος Χοζάιφα Χαϊντέπο. Η UEFA έχει δώσει κάποια κονδύλια για την ενίσχυση των προσφύγων σε 15 χώρες. Κάποια από αυτά τα χρήματα που δόθηκαν στην Ελλάδα χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση της ομάδας του Νικοπολίδη, μαζί με την ΜΚΟ «Οργάνωση Γη», αναφέρει το δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου.

«Με χαροποιεί να το κάνω αυτό. Το βασικό είναι ότι το διασκεδάζουν... Εχουμε δημιουργήσει μία ομάδα φίλων, μία οικογένεια», κατέληξε ο Νικοπολίδης.