28 Φεβρουαρίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ-Bild: Λονδίνο - Νέα Υόρκη, σχεδόν σε τρεις ώρες; - Η NASA κάτι ετοιμάζει...

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία εξελίσσει μαζί με την αμερικανική αεροναυπηγική εταιρεία Lokheed Martin ένα νέο αεροσκάφος με ορισμένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του γαλλικού Concorde

Λονδίνο - Νέα Υόρκη σχεδόν σε τρεις ώρες;

Κι όμως! Σε τρία χρόνια από σήμερα, οι λάτρεις των υπερατλαντικών πτήσεων θα μπορούν να πετάγονται για shopping από την πρωτεύουσα της Βρετανίας στην πόλη που δεν κοιμάται ποτέ σε τρεις ώρες και 30 λεπτά!

 
Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild, η NΑSA δοκιμάζει ένα υπερηχητικό επιβατικό τζετ, το βασιλιά του αέρα, το οποίο μάλιστα προορίζει για εμπορικές πτήσεις.

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία εξελίσσει μαζί με την αμερικανική αεροναυπηγική εταιρεία Lokheed Martin ένα νέο αεροσκάφος με ορισμένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του γαλλικού Concorde.

Πρόκειται για το QueSST (προκύπτει από τα αρχικά των λέξεων "Quiet Supersonic Technology", δηλαδή "Αθόρυβη Υπερηχητική Τεχνολογία") το οποίο θα μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως 2.179 χλμ./ώρα.

Σύμφωνα με το γερμανικό δημοσίευμα της Bild, η NASA φέρεται να ενδιαφέρεται εντόνως για τα επίπεδα θορύβου από την πτήση του νέου υπερηχητικού αεροσκάφους της, έχοντας ήδη προβεί σε δοκιμές σε αστικό περιβάλλον για τα ανεκτά επίπεδα θορύβου που θα είχε ένα τέτοιο αεροσκάφος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα υπερηχητικά Concorde έριξαν αυλαία στην καριέρα τους πριν από 13 χρόνια και από τότε η ιδέα του υπερηχητικού ταξιδιού με αεροσκάφος αποτελεί μακρινό όνειρο. Το σίγουρο είναι ότι μία τέτοια πτήση θα εκμηδενίσει τον χρόνο που απαιτείται για ταξίδια πολύ μεγάλων αποστάσεων.