11 Φεβρουαρίου 2017

ΚΑΙ; ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΑΓΩΝΙΟΥΜΕ! Ενημέρωση για τις επιθέσεις που δέχεται ο… Μαδούρο ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Για τις επιθέσεις που υποστηρίζει ότι δέχεται ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο από την Εθνοσυνέλευση της χώρας (που ελέγχεται από την αντιπολίτευση), ενημερώθηκε ο υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούς, από τον πρέσβη της Βενεζουέλας Φαρίντ Φερνάντες.

Οι επιθέσεις που δέχεται ο Μαδούρο

Η συνάντηση έγινε την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου στην πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα στο Κολωνάκι. Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της πρεσβείας, ο κ. Μπουρνούς ενημερώθηκε για τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στη Βενεζουέλα όπως οι επιθέσεις που δέχεται από την αντιπολίτευση ο Μαδούρο και η συνάντηση κράτησε περίπου μια ώρα. Στο δελτίο τύπου της πρεσβείας δεν αναφέρεται καθόλου αν ο κ. Μπουρνούς ζήτησε να ενημερωθεί και για το θέμα των πολιτικών κρατουμένων στη Βενεζουέλα αλλά και για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έχουν καταγγείλει διεθνείς οργανισμοί αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Απέλυσε τις γυναίκες – θύματα σεξουαλικής επίθεσης

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Φαρίντ Φερνάντες είναι ο πρέσβης που απέλυσε τις 3 από τις 4 γυναίκες υπαλλήλους της πρεσβείας, που δέχονταν τις σεξουαλικές επιθέσεις από τον προηγούμενο πρέσβη, Φρανκλίν Γκονσάλες. Το σεξουαλικό σκάνδαλο είχε αποσιωπήσει ο Αλέξης Τσίπρας με επιστολή που είχε στείλει στον Νικολάς Μαδούρο, με κανόνες εμπιστευτικότητας το 2013, ζητώντας του να λύσει το πρόβλημα γιατί η δημοσιοποίηση του «θα έβλαπτε την Αριστερά στην Ελλάδα και στη Βενεζουέλα».

Περισσότεροι από 120 πολιτικοί κρατούμενοι

Στη Βενεζουέλα η κυβέρνηση του Μαδούρο έχει στις φυλακές της χώρας περισσότερους από 120 πολιτικούς κρατούμενους, ανάμεσα στους οποίους ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Λεοπόλδο Λόπες.

Ιάσων Πιπίνης
http://www.periodico.gr/epitheseis-dexetai-maduro/