08 Φεβρουαρίου 2017

Βαρβιτσιώτης: «Μηδαμινή η κρατική εποπτεία στην ανεξέλεγκτη δράση των ΜΚΟ»

Η χώρα μας δεν έχει προβεί σε κανέναν στοιχειώδη έλεγχο των -αγνώστου καταστατικού και προσωπικού- Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, τονίζει ο βουλευτής Β' Αθηνών

Τη μηδαμινή κρατική εποπτεία στην ανεξέλεγκτη δράση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, αναδεικνύει με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Υπεύθυνος του Τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ, Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογραμμίζει ότι οι δομές φιλοξενίας της ενδοχώρας ελέγχονται σχεδόν αποκλειστικά από ΜΚΟ, οι οποίες χρηματοδοτούνται απευθείας με σημαντικά κονδύλια από τη Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκής Πολιτικής Προστασίας και Επιχειρήσεων Ανθρωπιστικής Βοήθειας (DG ECHO).

«Μέχρι στιγμής, όμως,», επισημαίνει, «παρότι η χώρα μας αποτελεί συνεποπτεύουσα αρχή των ευρωπαϊκών κονδυλίων, δεν έχει προβεί σε κανένα στοιχειώδη έλεγχο, τόσο στο επίπεδο της επιβολής των προβλεπόμενων φορολογικών εισφορών για τα χρήματα που διακινούνται σε ελληνικό έδαφος, όσο και στο επίπεδο της ταυτοποίησης και καταγραφής των φυσικών προσώπων, τα οποία δρουν ανεξέλεγκτα μέσα από τις -αγνώστου καταστατικού και προσωπικού- Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις», καταλήγει χαρακτηριστικά o κ. Βαρβιτσιώτης.