15 Φεβρουαρίου 2017

Στα δικαστήρια και πάλι ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος

Στο δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης βρίσκεται αυτή την ώρα ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του καθώς είναι σε εξέλιξη η δίκη για το σκάνδαλο της «Παγίας» του δήμου Θεσσαλονίκης, υπόθεση για...

την οποία κατηγορείται ο τέως δήμαρχος, μαζί με τον πρώην γ.γ. του δήμου Μιχάλη Λεμούσια, τρεις πρώην αντιδημάρχους Οικονομικών και 11 δημοτικούς υπαλλήλους. Η βασική κατηγορία είναι αυτή της απιστίας στην υπηρεσία, ενώ η ζημιά για το ελληνικό Δημόσιο ανέρχεται σε 1,2 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, βρίσκεται υπό επανεξέταση ο ιατρικός του φάκελος από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο καταδικασμένος για την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης πληροί τις προϋποθέσεις να παραμένει ελεύθερος λόγω αναπηρίας ή έχει αποθεραπευθεί και θα πρέπει να επιστρέψει στις φυλακές. Η έρευνα ανατέθηκε στην εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αικατερίνη Μάτση, η οποία θα περάσει από «κόσκινο» τον ιατρικό φάκελο του τέως δημάρχου, συνεκτιμώντας και την πιστοποίηση που του είχε χορηγήσει το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) που γνωμοδότησε προηγουμένως ότι το ποσοστό αναπηρίας από τα καρδιακά του προβλήματα ανέρχεται σε 67%.

Β. ΣΤΟΛΑΚΗΣ
karfitsa.gr