Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017

Ποια χώρα είναι... πρωταθλήτρια στους γάμους χωρίς σ@ξ;

Ενώ τα ζευγάρια ανά την υφήλιο ετοιμάζονται να γιορτάσουν τον ερωτά τους ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, η Ιαπωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με μία ακόμη έρευνα που δείχνει ότι οι πολίτες της έχουν χάσει την «σπίθα» τους στην κρεβατοκάμαρα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εν λόγω μελέτης, σχεδόν τα μισά παντρεμένα ζευγάρια στην Ιαπωνία έχουν να κάνουν σεξ πάνω από μήνα, και μάλιστα δεν περιμένουν να αλλάξει σύντομα αυτή η κατάσταση και να... λιώσουν οι πάγοι στην κρεβατοκάμαρα.

Στην έρευνα που εκπονήθηκε για λογαριασμό του κρατικού φορέα οικογενειακού προγραμματισμού συμμετείχαν συνολικά 3000 άνθρωποι, ηλικίας από 16 έως 49 ετών, μεταξύ των οποίων 655 παντρεμένοι άνδρες και γυναίκες.

Το 47,2% των παντρεμένων ερωτηθέντων (αριθμός ρεκόρ για τα παγκόσμια δεδομένα) παραδέχτηκαν ότι η ερωτική τους ζωή έχει παγώσει και περιορίζεται σε μόλις λίγες επαφές τον χρόνο, ποσοστό που παρουσιάζει αύξηση σχεδόν 3 μονάδων από αντίστοιχη έρευνα του 2014. Η μείωση της ερωτικής επιθυμίας ανάμεσα στους παντρεμένους Ιάπωνες είναι ακόμα πιο δραματική, αν τη συγκρίνει κανείς με το ποσοστό των γάμων χωρίς σεξ που είχε καταγραφεί το 2004, το οποίο ήταν μόλις 31,9%.

Ορισμένοι ειδικοί ωστόσο διαφωνούν ότι τα αποτελέσματα της έρευνας αντανακλούν μια πτώση της λίμπιντο μόνο στη συγκεκριμένη χώρα, τονίζοντας ότι τα ίδια συμπτώματα εμφανίζονται και σε άλλα βιομηχανοποιημένα κράτη, όπου ο χρόνος για οικειότητα είναι πολυτέλεια.

Ακόμη ένα ανησυχητικό εύρημα της εν λόγω έρευνας είναι ότι ένα μεγάλο ποσοστό των γυναικών (22%) όχι μόνο δεν απολαμβάνει το σεξ, αλλά το θεωρεί κυριολεκτικά «αγγαρεία».

Νάνσυ Κουλούρα
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου