14 Φεβρουαρίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ-Κράξιμο κομμουνιστών γιατρών στον Κνίτη Πολάκη στο «Αττικόν»: Μόνο η ιδιωτική πρωτοβουλία βοηθάει το ΕΣΥ

«Πρόκληση» χαρακτηρίζει το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου την επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το νοσοκομείο «Αττικόν» πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι, με αφορμή την επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.
Λίγο πριν τις έντεκα έφτασε στο νοσοκομείο ο κ. Πολάκης υπό τις αποδοκιμασίες των συγκεντρωμένων. Ο αναπληρωτής υπουργός μπήκε στο νοσοκομείο, όπου θα παρευρεθεί στα εγκαίνια της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας Παίδων



Οι εργαζόμενοι περίμεναν τον κ. Πολάκη στο χώρο της διοίκησης καταγγέλλοντας ότι «μόνο η ιδιωτική πρωτοβουλία βοηθάει το ΕΣΥ. Αυτή είναι η κατάντια τους».


Κάλεσμα για συγκέντρωση απεύθυνε στους εργαζόμενους το σωματείο του νοσοκομείου, χαρακτηρίζοντας «πρόκληση» την επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Σε ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για «πρόκληση και επίσκεψη σόου στο νοσοκομείο των ράντζων και των εργολάβων», της τεράστιας έλλειψης προσωπικού, της υποχρηματοδότησης και της κατεστραμμένης υποδομής (από το μαγνητικό τομογράφο μέχρι τα κολονοσκόπια), των κλειστών χειρουργικών αιθουσών και κλινών ΜΕΘ, των χιλιάδων οφειλόμενων ρεπό, την υπερεργασία του προσωπικού, τις διαμαρτυρίες των ασθενών.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο κ. Πολάκης δεν έρχεται για να δώσει κάποια λύση στα χρόνια προβλήματα του Νοσοκομείου, αλλά για να “εγκαινιάσει και να κόψει κορδέλες, να τιμήσει τους “ευεργέτες εφοπλιστές”, που έδωσαν κάτι λίγα από το υστέρημά τους, για να ανοίξει η μονάδα, ώστε να έχουν να λένε ότι μόνο με την ιδιωτική πρωτοβουλία και όχι με το ανίκανο και τεμπέλικο δημόσιο μπορεί να λειτουργεί το σύστημα υγείας».