04 Φεβρουαρίου 2017

ΕΧ@ΣΕ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ με την κλασική δημοσκόπηση της πο@τσας από τον ΣΥΡΙΖΑ με μπροστά τον ΣΥΡΙΖΑ

Φυσικά ο Ευαγγελάτος πανηγυρίζει για δημοσκόπηση εταιρίας που δεν είναι αναγνωρισμένη και ανήκει σε υπάλληλο του ΣΥΡΙΖΑ. Φυσικά ακόμα και σε τέτοια δημοσκόπηση ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πεσμένος σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση.

Δείτε τι γράφει ο Ευαγγελάτος να γελάστε:
- Να ταράξει τα “νερά” έρχεται η νέα δημοσκόπηση της Bridging Europe, που παρουσιάζει εντελώς διαφορετική εικόνα από τις υπόλοιπες
- Σε αυτήν ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται πρώτο κόμμα και ο Τσίπρας ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός
- “Φταίνε οι Γερμανοί για την καθυστέρηση του κλεισίματος της αξιολόγησης” απαντούν σε συντριπτικά ποσοστά οι ερωτώμενοι στην έρευνα


Η Bridging Europe, μια εταιρία που έχει προκαλέσει αρκετές συζητήσεις καθώς φέρεται να μην τηρεί αρκετούς από τους κανόνες των δημοσκοπικών εταιριών ενώ δεν είναι μέλος του σχετικού συνδέσμου, έδωσε στη δημοσιότητα μια δημοσκόπηση που ανατρέπει εντελώς την εικόνα που παρουσιάζουν οι υπόλοιπες.

Στη δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και τα social media της εταιρίας και στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται πρώτο κόμμα με 20,1%, ενώ η Νέα Δημοκρατία ακολουθεί με 18,5%. Ως τρίτο κόμμα καταγράφεται το ΚΚΕ με 6,9%, ενώ ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,2%, το ΠΑΣΟΚ με 4,5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,2%. Εκτός βουλής καταγράφονται η Λαϊκή Ενότητα με 2,5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,4%, η Ένωση Κεντρώων με 1,5%, ενώ πάνω από το Ποτάμι που καταγράφει μόλις 1,1% βρίσκεται η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,2%. Το ποσοστό του “Δεν γνωρίζω/Δεν απαντώ” είναι πάντως πολύ μεγάλο ώστε να προκύψει ασφαλές συμπέρασμα.



Εντύπωση προκαλεί πάντως και το αποτέλεσμα που καταγράφεται στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών. Εκεί ο Αλέξης Τσίπρας καταγράφει 46% θετικών και πολύ θετικών γνωμών, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται μόλις στο 18%.



Στη σχετική λίστα ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλαμβάνει μόλις την 4η θέση καθώς ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 27% θετικών και πολύ θετικών γνωμών βρίσκεται δεύτερος και ο Πάνος Καμμένος με 23% τρίτος.





Τέλος οι ερωτηθέντες φέρονται να κατηγορούν για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησς τη γερμανική κυβέρνηση σε ποσοστό 67%, έναντι μόλις 10% που απαντά πως φταίει η κυβέρνηση.



ΠΗΓΗ: Bridging Europe