16 Φεβρουαρίου 2017

ΜΑΥΡΟ ΠΡΟΒΑΤΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! Ρέγκλινγκ για την Ελλάδα: Πουθενά αλλού τόσο μεγάλα προβλήματα

Επικριτικά σχόλια για την Ελλάδα έκανε ο Κλάους Ρέγκλινγκ από το Μόναχο.

Μιλώντας σε συνέδριο στην γερμανική πόλη, ο ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) σημείωσε ότι οι πολιτικές διάσωσης της Ευρωζώνης λειτουργούν, τονίζοντας ότι 4 εκ των 5 χωρών βγήκαν επιτυχημένα από τα προγράμματα. Εξ αυτών τόνισε πως η Ισπανία και η Ιρλανδία είναι σήμερα οι «Πρωταθλητές της οικονομικής ανάπτυξης της Ευρώπης».

Ομως για την Ελλάδα δεν είχε καλά σχόλια. «Η Ελλάδα είναι ειδική περίπτωση. Πουθενά η κλίμακα των προβλημάτων δεν ήταν τόσο μεγάλη όσο στην Ελλάδα όπου και η διοίκηση της είναι αδύναμη», είπε σύμφωνα με το Reuters ο επικεφαλής του ESM.

«Ομως και η Ελλάδα μπορεί να περάσει το σημείο καμπής και να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών, εφόσον υλοποιήσει τις συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις με αποφασιστικότητα» πρόσθεσε.

Τέλος, ο Ρέγκλινγκ ξεκαθάρισε πως η Ευρώπη δεν είναι σε κρίση και πως αυτή «είναι πολύ πίσω μας». «Είναι σημαντικό να το πω αυτό δημοσίως, γιατί πολλοί άνθρωποι μπορεί να εξακολουθούν να έχουν τις αμφιβολίες τους σχετικά με το πώς χειριστήκαμε την κρίση. Η περίοδος αυτή δικαιολογημένα κατέστρεψε την εμπιστοσύνη τους προς τις τράπεζες και στους πολιτικούς», ανέφερε ο Γερμανός επικεφαλής του ESM.