01 Φεβρουαρίου 2017

ΚΛΑΜΑ! Το σπίτι πρώην υπουργού της ΝΔ `γλίτωσαν` από πλειστηριασμό τα κομμούνια του "δεν πληρώνω"

Ο πλειστηριασμός αφορούσε διαμέρισμα το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και ανήκει στην οικογένεια πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας.

Δύο κατοικίες εκπρόκειτο να εκπλειστηριαστούν σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Η πρώτη έγινε καθώς μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης ενάντια στους πλειστηριασμούς δεν εναντιώθηκαν σ’ αυτήν επειδή αφορούσε διαφορά μεταξύ δύο ιδιωτών. Η δεύτερη, ωστόσο, ματαιώθηκε. Αυτή αφορούσε διαμέρισμα το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και ανήκει στην οικογένεια πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος πολιτευόταν στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.

Τον εκπλειστηριασμό του διαμερίσματος απαιτεί ιδιωτική μη συστημική τράπεζα. Παρά το γεγονός ότι τα μέλη των Συλλογικοτήτων γνώριζαν τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος με τον οποίο, όπως σημείωσαν στην Voria.gr, διαφωνούν απόλυτα ιδεολογικά καθώς και με τα πεπραγμένα του όταν μετείχε στις κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή, παρόλα αυτά εναντιώθηκαν με πείσμα στον εκπλειστηριασμό της κατοικίας του πρώην υπουργού.

Σύμφωνα με το απόσπασμα της κατασχετήριας έκθεσης του ακινήτου ο πλειστηριασμός ορίστηκε για την 1η Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με την ίδια έκθεση "θα βγει σε δημόσιο αναγκαστικό πλειστηριασμό η ακίνητη περιουσία του οφειλέτη..., με επίσπευση της Ανώνυμης Τραπεζικής Εταιρείας με την επωνυμία... που εδρεύει στην Αθήνα... Το προς εκπλειστηριασμό ακίνητο είναι "ένα αυτοτελές και διηρημένο διαμέρισμα, που βρίσκεται στον δεύτερο όροφο, έχει πρόσοψη στην οδό (σ.σ. πρόκειται για πολύ γνωστό δρόμο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης), αποτελούμενο από δύο δωμάτια, σαλοτραπεζαρία, μαγειρείο, λουτροαποχωρητήριο και προχώλ, εμβαδού μ.τ. 75,00 μικτών, καθαρών δε μ.τ. 67,50 μετά του εις αυτού αναλογούντος ποσοστού εξ αδιαιρέτου επί των κοινοχρήστων και κοινοκτήτων χώρων μερών και εγκαταστάσεων της όλης οικοδομής 03,35%". Η πρώτη τιμή πλειστηριασμού ορίστηκε στα 84.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι και σήμερα, όπως και κάθε Τετάρτη στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των πλειστηριασμών, από δεκάδες μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης ενάντια στους πλειστηριασμούς. Οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν στην αίθουσα όπου γίνονται οι πλειστηριασμοί παρά τη διαβεβαίωση ότι οι συμβολαιογράφοι απέχουν από τα καθήκοντά τους, όσον αφορά τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Κατ’ εξαίρεσιν θα διεξάγονται πλειστηριασμοί κατόπιν αδείας εκ των Συλλόγων ή της Συντο­νιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος.

Πηγή: voria