28 Φεβρουαρίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ! ΠΙΟ ΜΑΛ@ΚΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Το δυστύχημα με την Πόρσε ήταν ταξικό-Γρήγορα αυτοκίνητα έχουν οι πλούσιοι

Στελέχη του κυβερνώντος κόμματος σπεύδουν να καταδικάσουν τον 24χρονο οδηγό της μοιραίας Πόρσε όχι γιατί έτρεχε, αλλά γιατί ήταν πλούσιος

Ταξικά χαρακτηριστικά στο φοβερό τροχαίο δυστύχημα με την Πόρσε είδαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ:
Στο πρωτοφανές δυστύχημα που είχε τραγικό απολογισμό τέσσερις νεκρούς, στελέχη του κυβερνώντος κόμματος διέκριναν «έπαρση» του οδηγού της μοιραίας Πόρσε, είδαν ότι ήταν «κακομαθημένος» και τελικά διαπίστωσαν ως πραγματογνώμονες στη θέση των πραγματογνωμόνων ότι αιτία του δυστυχήματος ήταν ότι ένα πλουσιόπαιδο είχε ένα πανάκριβο, γρήγορο αυτοκίνητο.

Στα social media η συζήτηση για το αδιανόητο τροχαίο δυστύχημα αποτελεί υπ'αριθμόν ένα θέμα. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που στα διαδικτυακά «καφενεία» έχουν υιοθετήσει αντίστοιχη στάση και επιχειρήματα με εκείνα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Μανιού, ο οποίος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 διαπίστωσε ότι το δυστύχημα έχει ταξικά χαρακτηριστικά. «Εμπεριέχει το ταξικό στοιχείο. Τί να πω, επειδή ήταν παιδί πλουσίου είχε καλό αυτοκίνητο ή επειδή ήταν παιδί πλουσίου, δεν είχε μάθει να σέβεται τη ζωή των άλλων;», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε: «Ότι υπάρχουν γρήγορα αυτοκίνητα είναι ένας ταξικός παραλογισμός, διότι απευθύνεται σ' έναν πολύ πλούσιο, εγώ δεν μπορώ να αγοράσω τέτοιο αυτοκίνητο. Ο άλλος το παίρνει εύκολα. Αυτή η ευκολία δημιουργεςί μια κατάσταση στον ίδιο ότι "δεν βαριέσαι, όλα είναι δικά μου"».
Στο ίδιο μήκος κύματος, η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, υποστήριξε: «Η πρώτη ανάγνωση είναι αυτή: ότι είναι ένα πολύ πλούσιο παιδί με πολύ ακριβό αυτοκίνητο, να μη βλέπει όριο στο δρόμο και να θεωρεί ότι όλα αυτά του ανήκουν. Αυτό του έδωσε τη δυνατότητα να έχει αυτή την έπαρση και να συμπεριφέρεται μ' αυτό τον τρόπο. Να μην είναι οριοθετημένος. Έτσι έγινε πρόξενος αυτού του ατυχήματος».

Σε σχόλια όπως αυτά απάντησε μέσω twitter ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης: «Βγήκαν πάλι όλοι οι αριστεροί με μίσος για τον πλούσιο κακομαθημένο, να χύσουν πάλι το βρώμικό τους φθόνο σαν δηλητήριο. Την Κυριακή το απόγευμα κάποιοι γονείς δέχθηκαν αυτό το τηλεφώνημα που όλοι οι γονείς τρέμουμε και έμαθαν ότι έχασαν το παιδί τους. Μπροστά στον ανθρώπινο πόνο, όλοι γινόμαστε ένα, πλούσιοι και φτωχοί.

Στα διαδικτυακά καφενεία, πάντως, πολλοί με την ασφάλεια της ανωνυμίας, σπεύδουν να διαπιστώσουν τόσο στοιχεία του χαρακτήρα του 24χρονου Γιώργου Βακάκη, χωρίς φυσικά να τον γνώριζαν, όσο και να αποδώσουν το δυστύχημα στην έπαρση του... πλουσιόπαιδου. Κι όσο οι σχολιαστές του διαδικτύου χάνουν την ψυχραιμία τους, έρχεται ο μόνος άνθρωπος που θα είχε κάθε δικαίωμα να πει ο,τιδήποτε, ο Υπάτιος Πατμάνογλου που είδε την οικογένειά του να χάνεται μέσα σε μια στιγμή, να αποδεικνύεται ο μόνος ψύχραιμος σε μια χώρα που όλοι κρίνουν τα πάντα και τους πάντες. Αποδεικνύοντας μεγαλείο ψυχής, είπε το προφανές: Οτι, δηλαδή, οι δύο νεαροί που επέβαιναν στην Πόρσε δεν είχαν πρόθεση ούτε να σκοτωθούν, ούτε να σκοτώσουν.