15 Φεβρουαρίου 2017

Τα μισόλογα του Μοσκοβισί που ήρθε διακοπές με το γκ@μενάκι που έχει παντρευτεί

Μήνυμα τερματισμού της λιτότητας στην Ελλάδα έστειλε ο πρωθυπουργός στον επίτροπο της ΕΕ Πιερ Μοσκοβισί, με τον οποίο συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος τον Πιερ Μοσκοβισί, έκανε λόγο για «εντυπωσιακή υπερ-απόδοση της ελληνικής οικονομίας και για ανάπτυξη 2,5% το τρέχον έτος».

«Ολοι να αναγνωρίσουν τα νούμερα και να σεβαστούν τις θυσίες του ελληνικού λαού. Το μήνυμα είναι "φτάνει πια με τη λιτότητα"», είπε χαρακτηριστικά ο Ελληνας πρωθυπουργός. Επανέλαβε, δε, ότι απαιτείται ουσιαστική ανακούφιση και βήματα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

«Ελπίζουμε η Κομισιόν να είναι σύμμαχός μας, στην ομάδα των λογικών» είπε ο πρωθυπουργός στον Ευρωπαίο επίτροπο σχετικά με το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, κινούμενος στην λογική της «απομόνωσης» του ΔΝΤ.

Τσίπρας: Θα είναι καταστροφικά μέτρα ακόμη και ενός ευρώ

«Μπορεί να είναι καταστροφική η συζήτηση για δημοσιονομικά μέτρα ακόμη και ενός ευρώ. Μπορούμε να συζητήσουμε για ένα μείγμα πολιτικό, για μεταρρυθμίσεις, αλλά χωρίς μέτρα λιτότητας», είπε επίσης ο Αλέξης Τσίπρας. «Δεν χρειαζόμαστε περισσότερο φορτίο, αλλά μέτρα ανακούφισης», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Μοσκοβισί: Δεν είμαστε υπέρ της λιτότητας

«Είμαι εδώ για να εργαστώ μαζί σας», είπε από την πλευρά του ο Πιερ Μοσκοβισί. «Τα αποτελέσματα της Ελλάδας είναι πολύ ικανοποιητικά και είχαμε ανάπτυξη όπως εμφάνισαν οι πρόσφατες προβλέψεις που δείχνουν ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει ανάπτυξη 3% το 2018. Τα πράγματα πηγαίνουν καλά. Οι αποφάσεις πρέπει να βασίζονται στους πραγματικούς αριθμούς που είδαμε στις πρόσφατες προβλέψεις», είπε επίσης ο Ευρωπαίος επίτροπος και συμπλήρωσε: «Δεν είμαστε υπέρ της λιτότητας και κανένας θεσμός δεν είναι υπέρ της λιτότητας».

«Χρειάζονται λίγα ακόμη βήματα. Στο Eurogroup μπορεί να υπάρξει συμφωνία» τόνισε ο κ. Μοσκοβισί. Τάχθηκε δε υπέρ ενός ισορροπημένου «πακέτου» μεταρρυθμίσεων, ώστε και οι δημοσιονομικοί στόχοι να επιτευχθούν και η οικονομία να γίνει αξιόπιστη και ελκυστική για επενδύσεις.

Νωρίτερα, ο Πιερ Μοσκοβισί είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο του Eurogroup και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μετέφερε στον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων ότι το «παράθυρο» της 20ής Φεβρουαρίου δεν έχει χαθεί.



Με την κατά 23 χρόνια μικρότερη σύζυγό του στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πιερ Μοσκοβισί -Πόζες με νάζι και γαλλική φινέτσα

Παρέα με την κατά 23 χρόνια μικρότερη σύζυγό του βρίσκεται την Αθήνα ο κοινοτικός επίτροπος επί των Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί. Μάλιστα, η Αν-Μισέλ Μπαστερί συνόδευσε τον Γάλλο επίτροπο στο Προεδρικό Μέγαρο.

Φορώντας ένα μαύρο μίντι φόρεμα και μαύρες γόβες, με το μαλλί αφημένο στον ώμο και κρατώντας μια μικρή τσάντα, η 37χρονη πόζαρε στο πλάι του Πιερ Μοσκοβισί μαζί με τον Προκόπη Παυλόπουλο. Με νάζι και γαλλική φινέτσα.




Ο κ. Μοσκοβισί έγινε δεκτός σήμερα από τον Προκόπη Παυλόπουλο (μετά τη συνάντησή του με τον ΥΠΟΙΚ Ευκλείδη Τσακαλώτο και πριν από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα), ο οποίος τον παρασημοφόρησε με τον Μεγαλοσταυρό του Τάγματος του Φοίνικος, ενώ φυσικά και οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση αλλά και στη συζήτηση που ανακυκλώνεται και πάλι περί Grexit. 

«Η διακινδύνευση της θέσης της Ελλάδας εντός ευρώ είναι διακινδύνευση της ίδιας της Ευρωζώνης», είπε με νόημα ο κ. Παυλόπουλος, για να του απαντήσει ο κ. Μοσκοβισί: «Είναι αδιανόητο να φανταστούμε την Ελλάδα εκτός της καρδιάς της Ευρωζώνης». Ο κοινοτικός επίτροπος δεσμεύτηκε πως «αυτή τη μάχη που διεξάγω εδώ και χρόνια θα συνεχίσω να τη δίνω» και τόνισε: «Η Ελλάδα είναι σαν τον φοίνικα, επιδεικνύει πάντα το θάρρος με τους ηγέτες της. Θα ρίχνω λοιπόν πάντα γέφυρες με τις Βρυξέλλες, αλλά θα είμαι ένας φίλος απαιτητικός».



Ποια είναι η 37χρονη σύντροφος του Μοσκοβισί 

Το ζευγάρι γνωρίστηκε πριν από μερικά χρόνια, όταν η Αν εργαζόταν ως βοηθός του Μοσκοβισί, την εποχή που εκείνος βρισκόταν στο γαλλικό ΥΠΟΙΚ. 

Φήμες λένε ότι η Αν δεν χρειάστηκε να... προσπαθήσει πολύ για να κερδίσει τον Γάλλο πολιτικό. Απόφοιτος της έγκριτης Εθνικής Σχολής Διοίκησης στη Γαλλία ( ENA), από την οποία έχουν πάρει πτυχίο ο Μοσκοβισί αλλά και ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, η Αν-Μισέλ στάθηκε τελικά η αιτία του χωρισμού του πρώην υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας με την 25χρονη Πακό, με την οποία διατηρούσε σχέση τα τελευταία 10 χρόνια.

Μάλιστα, πριν από δύο χρόνια το ζευγάρι επισημοποίησε τη σχέση του, καθώς ανέβηκε τα σκαλιά του... δημαρχείου του Παρισιού.