01 Φεβρουαρίου 2017

Εκρηξη Τσακαλώτου κατά Βούτση στη Βουλή επειδή δεν του έδωσε τον λόγο: «Εστε ηπαράδικτος» [βίντεο]

Απρόσμενη κόντρα σε υψηλότατους τόνους σημειώθηκε στη Βουλή μεταξύ του υπουργού Οικονομικών και του προέδρου της Βουλής.


Ειδικότερα μετά την ομιλία Μητσοτάκη, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ζήτησε τον λόγο για να απαντήσει.

Ο πρόεδρος της Βουλής, επικαλούμενος τον κανονισμό, αρνήθηκε να του δώσει τον λόγο καθώς επέκειτο η ομιλία του πρωθυπουργού. Τότε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εμφανώς εκνευρισμένος από τα όσα είχε ακούσει από τον πρόεδρο της ΝΔ, όταν του αρνήθηκε -ακόμα και επί προσωπικού- τον λόγο ο Νίκος Βούτσης, εξερράγη, αποκαλώντας «απαράδεκτο» τον πρόεδρο της Βουλής. «Παρακαλώ πολύ να είστε ήρεμοι και όταν εκφράζεστε προς το προεδρείο, εκφράσεις όπως ''απαράδεκτοι'' είναι εκτός τόπου και χρόνου», είπε αυστηρά ο κ. Βούτσης.

Στο σημείο εκείνο παρενέβη ειρωνικά ο Άδωνις Γεωργιάδης, ζητώντας από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο «Να ανακαλέσει!».

Την ίδια ώρα, ο Αλέξης Τσίπρας, που είχε ανέβει ήδη στο βήμα, αρχικά προσπάθησε να ηρεμήσει όσους αντιδρούσαν από τα έδρανα λέγοντας «Καθίστε κάτω» και στη συνέχεια ακούστηκε να λέει- προφανώς απευθυνόμενος στον κ. Βούτση- «Ελα ρε Νίκο».

Αργότερα στη διάρκεια της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι επίκειται απάντηση Τσακαλώτου στον κ. Μητσοτάκη, για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.