10 Φεβρουαρίου 2017

Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ! ΕΑΣ: Παραιτείται ο Ναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης

Αποχωρεί από τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων ο Επίτιμος Α/ΓΕΝ Ναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης, ο οποίος ανέλαβε τη θέση αυτή προ διετίας σε μια προσπάθεια να βρει λύσεις για τα δύσκολα προβλήματα που ταλαιπωρούν την εταιρία.

Η προσπάθεια του Επίτιμου Α/ΓΕΝ - που ας σημειωθεί ότι  απολαμβάνει τη φήμη ενός ικανότατου και άξιου στελέχους – επικεντρώθηκε εξ αρχής,  στο να βρεθούν προγράμματα που μπορούν να δώσουν «ανάσα ζωής» στα ΕΑΣ, καθώς υπάρχουν μεν δυνατότητες (ΔΕ: Και που είναι οι παραγγελίες ρε καραγκιόζη δημοσιοκάφρε;) αλλά ως γνωστόν η τρόικα επιδιώκει  την διακοπή λειτουργίας τους (ΔΕ: Επιδιώκει το τέλος του πάρτι που πληρώνουμε).

Οι λόγοι της παραίτησης του Ναυάρχου από το «τιμόνι» των ΕΑΣ περιλαμβάνονται σε επιστολή που απέστειλε στον ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα, αλλά ακόμη δεν έχουν γίνει επισήμως γνωστοί .

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα αίτια βρίσκονται πίσω από το αδιέξοδο που έχει ανακύψει μεταξύ των ΕΑΣ και της ηγεσίας του ΥΕΘΑ, καθόσον υπάρχει πλήρης διάσταση απόψεων σχετικά με ζητήματα απομάκρυνσης ορισμένων στελεχών ενώ παρά τις προσπάθειες του υπουργείου δεν σημειώθηκε καμία πρόοδος στην επίλυση ουσιωδών προβλημάτων που ταλαιπωρούν την εταιρία όπως η έλλειψη φορολογικής ενημερότητας.

Φαίνεται ότι και οι αντιδράσεις και από την πλευρά της αντιπολίτευσης προς το ΥΕΘΑ, αναφορικά με τις ενέργειες που έκρινε ο Επίτιμος Α/ΓΕΝ ότι θα συμβάλουν στην εξυγίανση της εταιρίας, συνέβαλαν καθοριστικά στην απόφαση να υποβάλει την παραίτηση του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Επίτιμος Α/ΓΕΝ Κοσμάς Χρηστίδης είναι ο δεύτερος ναύαρχος που επιλέχθηκε για σημαντική θέση στο χώρο της Εθνικής Αμυνας. Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του Κυριάκου Κυριακίδη στην θέση του υποδιευθυντή της Διεύθυνσης Εξοπλισμών.

http://www.onalert.gr/stories/eas-parateitai-o-nayarxos-kosmas-xristidis/54418