03 Φεβρουαρίου 2017

Τζιχαντιστές ακρωτηρίασαν παιδιά που αρνήθηκαν να εκτελέσουν πολίτες στη Μοσούλη

Τα αγόρια ήταν ηλικίας 10 και 12 ετών - Συγκαταλέγονταν στο γκρουπ των εκπαιδευμένων για εκτελέσεις παιδιών

Το Ισλαμικό Κράτος βρίσκεται -πιθανότατα- κοντά στο «κύκνειο άσμα» του, οι θηριωδίες ωστόσο των φανατικών ισλαμιστών και το δράμα των κατοίκων της Συρίας και του Ιράκ δεν έχουν τελειωμό. Τζιχαντιστές ακρωτηρίασαν δύο μικρά αγόρια, διότι αρνήθηκαν να εκτελέσουν με όπλο πολίτες στη δυτική Μοσούλη.


Τα δύο αγόρια, 10 και 12 ετών αρνήθηκαν να εκτελέσουν πολίτες μπροστά στα μάτια των οικογενειών τους. Αυτό ήταν το μεγάλο ατόπημά τους, καθώς κρίθηκαν ένοχοι και τους επιβλήθηκε δημόσιος ακρωτηριασμός. Το δυτικό τμήμα της Μοσούλης παραμένει υπό την κατοχή του ISIS, παρ' ότι οι ιρακινές δυνάμεις έχουν ανακτήσει το μεγαλύτερο μέρος της πόλης.

Οι τζιχαντιστές εκπαίδευσαν ένα γκρουπ παιδιών, τα οποία προόριζαν για τις δημόσιες εκτελέσεις τους και την προπαγάνδα τους. Δύο από αυτά τα παιδιά αρνήθηκαν και το πλήρωσαν ακριβά.


Είναι γνωστό ότι με βάση τον μουσουλμανικό νόμο, η κλεψιά είναι εκείνο το αδίκημα που τιμωρείται με ακρωτηριασμό. Οι τζιχαντιστές, ωστόσο, παραφράζουν τις εντολές και τις εφαρμόζουν κατά το δοκούν, προκειμένου να προκαλέσουν τον τρόμο και να ελέγξουν τα παιδιά και όσους έχουν επιτάξει για τις ανάγκες του αρρωστημένου τους αγώνα.