17 Φεβρουαρίου 2017

ΝΔ: Φυσικά και ψεύδεται ο Τσίπρας ότι θα καταθέσουμε πρόταση μομφής-Κικίλιας: Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά συκοφαντία

«Ο κ. Τσίπρας συμβολίζει μια εποχή κατάθλιψης, διάλυσης και αποτυχίας, η οποία ευτυχώς τελειώνει».

Αυτό αναφέρουν κύκλοι της ΝΔ σχολιάζοντας την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη σημερινή «Ώρα του πρωθυπουργού» στη Βουλή, όπου απάντησε στην επίκαιρη ερώτηση που του είχε καταθέσει ο αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν ότι η εμφάνιση του κ. Τσίπρα κατέδειξε σε πόσο δύσκολη θέση έχει περιέλθει και ότι ο πρωθυπουργός ήταν «εκτός τόπου και χρόνου και εμφανώς εκνευρισμένος κατέφυγε στην προσφιλή του τακτική: Λάσπη και ψέματα. Λάσπη και συκοφαντικές επιθέσεις στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποδεικνύοντας την απόλυτη ταύτιση με τα "πληρωμένα πιστόλια" της συριζαϊκής διαπλοκής».

Αναφερόμενοι στο θέμα της πρότασης μομφής, κύκλοι της ΝΔ σημείωναν ότι ο κ. Τσίπρας είπε ψέματα μιλώντας για δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ που πότε δεν έγιναν και σημειώνουν με νόημα ότι ο πρωθυπουργός «ενδεχομένως θα επιθυμούσε να έχουν συμβεί (σ.σ.: οι εν λόγω δηλώσεις) για να συσπειρώσει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, η οποία είναι σε προφανή αδυναμία να υποστηρίξει αυτά στα οποία μας οδήγησε η τακτική του κ. Τσίπρα».

Επίσης, οι ίδιοι κύκλοι λένει ότι επειδή «ο κ. Τσίπρας βρέθηκε σε προφανή αδυναμία να απαντήσει στα καίρια ερωτήματα που του έθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, τα ξαναθέτουμε:

- Πρώτον, θα χρειάζονταν αυτά τα μέτρα αν η αξιολόγηση έκλεινε τον Φεβρουάριο του 2016; Ναι ή όχι;

- Δεύτερον, είπε ή δεν είπε ο κ. Τσακαλώτος ότι έχουμε κάνει το 1/3 όσων έπρεπε, το 1/3 είναι σε εξέλιξη και το 1/3 εκκρεμεί; Και αν αυτό ισχύει, ποιος βλάπτει τελικά τη διαπραγμάτευση;

- Τρίτον, ισχύουν ή όχι οι δηλώσεις (και του ιδίου του κ. Τσίπρα) ότι πρέπει να κλείσουμε τη διαπραγμάτευση το ταχύτερο δυνατόν; Έχει δίκιο ο κ. Χουλιαράκης όταν λέει "καλύτερα χειρότερη συμφωνία τώρα, παρά καλύτερα μετά"; Τελικά μετράει ή δεν μετράει ο χρόνος;

- Τέταρτον, αν δεν κλείσει τώρα η αξιολόγηση, ποιες θα είναι οι επιπτώσεις; Θα μπούμε ή όχι στην ποσοτική χαλάρωση; Τι θα γίνει με το ποσό της δόσης που προορίζεται για οφειλές του δημοσίου σε ιδιώτες; Θα αποσταθεροποιηθεί ή όχι περαιτέρω το κλίμα στην οικονομία;

Τα ερωτήματα αυτά θα τα θέτουμε καθημερινά μέχρι να πάρουμε απάντηση».

Τέλος, όσον αφορά το θέμα της σημερινής ερώτησης που είχε κατεθέσει ο κ. Μητσοτάκης, οι κύκλοι της ΝΔ έκαναν λόγο για «εκκωφαντική»  σιωπή του κ. Τσίπρα σε σχέση με τα ερωτήματα του προέδρου της ΝΔ για τα ζητήματα ασφάλειας. «Καμία απάντηση για τις καταγγελίες Πανούση και το πώς αντιμετωπίστηκε από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Καμία απάντηση για τον ρόλο του κ. Λάμπρου και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης που εξυπηρετούσαν πάγια αιτήματα σκληρών ποινικών. Καμία απάντηση για τα καμένα τρόλεϊ, τους βανδαλισμούς σε σταθμούς Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και την ανοχή φαινόμενα χαμηλής παραβατικότητας. Οι Έλληνες πολίτες έβγαλαν τα συμπεράσματά τους: Ο κ. Τσίπρας συμβολίζει μια εποχή κατάθλιψης, διάλυσης και αποτυχίας, η οποία ευτυχώς τελειώνει. Σύντομα η Ελλάδα θα μπει σε μια εποχή ελευθερίας και αυτοπεποίθησης».

Κικίλιας: Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά συκοφαντία

Με μία ανάρτηση στο διαδίκτυο ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Β. Κικίλιας, σχολίασε την ομιλία του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα, σήμερα στη Βουλή.

«Μέχρι τώρα ξέραμε "το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη". Τώρα μάθαμε "το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά συκοφαντία". #vouli», έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter ο κ. Κικίλιας.