02 Φεβρουαρίου 2017

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ! Παππάς: Δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρεθεί λύση στην αξιολόγηση

«Δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρεθεί λύση στην αξιολόγηση» διαβεβαίωσε την Πέμπτη ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο. Όπως εξήγησε, «η κυβέρνηση αναπτύσσει σειρά διπλωματικών και άλλων κινήσεων, όπως αυτή της Ευρωμεσογειακής Συνόδου».

Σύμφωνα με το Νίκο Παππά, «ως αποτέλεσμα της ανάδειξης του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και των πολιτικών του επιλογών και κινήσεων, υπάρχουν πολιτικές εξελίξεις στην καρδιά της Ευρώπης και τη Γερμανία, όπου πλέον οι Σοσιαλιστές αναστοχάζονται μήπως ο μεγάλος συνασπισμός δεν είναι η διέξοδος... κανείς δεν μπορεί να πει ότι αυτό θα γινόταν χωρίς το ΣΥΡΙΖΑ, τις νίκες του, τις αντοχές, τις οικονομικές επιτυχίες... το νεοφιλελεύθερο μοντέλο στην Ευρώπη δεν θα αμφισβητείτο».

«Στο μέτωπο της αξιολόγησης, πλέον αμφισβητείται ανοιχτά και σε κορυφαίο επίπεδο η ικανότητα του ΔΝΤ να καταγράφει σωστά τα μεγέθη και να κάνει εκτιμήσει, όσον αφορά την ελληνική οικονομία, σχολίασε ο κ. Παππάς, προσθέτοντας ότι απομένει πλέον να δημοσιοποιηθεί η σχετική έκθεση σε λίγα 24ωρα.

Ας σημειωθεί ότι η αντίδρασή του υπουργού σε ερώτηση για πιθανή νομοθετική παρέμβαση για τα χρέη των κομμάτων ήταν θετική, καθώς όπως εκτίμησε «είναι λογικό να υπάρχει προσδοκία θωράκισης του θεσμικού πλαισίου, θα πρέπει να το κοιτάξουμε με πολύ μεγάλη ζέση και επισπεύδοντας τις διαδικασίες».


Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/337805/pappas-den-uparhei-periptosi-na-min-vrethei-lusi-stin-axiologisi/