16 Φεβρουαρίου 2017

Δήμαρχος Ελληνικού: Προφάσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για να ακυρωθεί η επένδυση στο Ελληνικό

Αιχμές για την στάση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό, άφησε ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος.

«Προφάσεις εν αμαρτίαις ώστε να ακυρωθεί η επένδυση» χαρακτηρίζει την προσπάθεια οριοθέτησης του πρώην αεροδρομίου ως αρχαιολογικού χώρου ο δήμαρχος με αφορμή την ανακίνηση του θέματος με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή 18 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Εν συνεχεία συμπληρώνει ο κ. Κωνσταντάτος ότι «στην Ελλάδα της οικονομικής ανέχειας κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν προσκόμματα, ώστε η μεγαλύτερη επένδυση στην Ευρώπη να ακυρωθεί».

«Το πρώην αεροδρόμιο λειτουργούσε 75 χρόνια χωρίς να εγείρει κανένας θέμα αρχαιοτήτων. Στο επενδυτικό σχέδιο έχουν, ήδη, οριοθετηθεί τα σημεία που έχουν αρχαιολογικό ενδιαφέρον από το ΤΑΙΠΕΔ και τον επενδυτή. Η προσπάθεια ανακήρυξης εγκαταλελειμμένων κτιρίων ως "Νεότερα Μνημεία", η "ανακάλυψη" δασικών εκτάσεων και τώρα η προσπάθεια οριοθέτησης ολόκληρου του πρώην αεροδρομίου ως αρχαιολογικού χώρου, είναι προφάσεις εν αμαρτίαις, ώστε να ακυρωθεί η επένδυση», προσθέτει ο δήμαρχος και καταλήγει: «Η σοβαρότητα σε αυτήν την χώρα, άλλωστε, είναι στην πρώτη γραμμή, γιατί να μην την επιβεβαιώσουμε και μέσα στις Απόκριες».