06 Φεβρουαρίου 2017

Επιμένει η ΝΔ: Ο Τσίπρας είναι ένοχος -Δεν βρίσκει ούτε λέξη για το μυστικό ταξίδι στο Παρίσι

Μαίνεται ο «πόλεμος» που έχει ξεσπάσει μεταξύ της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή το ταξίδι του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Γαλλία.

Η ΝΔ επιμένει στις αιτιάσεις της κάνοντας λόγο για «ενοχή Τσίπρα» για το μυστικό ταξίδι, ενώ η κυβέρνηση διά του εκπροσώπου της αρνείται τις κατηγορίες ζητώντας την παραίτηση του αντιπροέδρου της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη, που αποκάλυψη το θέμα,

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μίλησε για το επίμαχο ταξίδι του πρωθυπουργού στο Παρίσι -που αποτέλεσε και τη βασική αιτία αντιπαράθεσης με τη ΝΔ, τονίζονταςπως η εν λόγω επίσκεψη «κράτησε ελάχιστες ώρες και αφορούσε σε συναντήσεις με επενδυτικούς παράγοντες».

Όπως είπε, «η ΝΔ και ο αντιπρόεδρος της χυδαιολογούν ασύστολα. Το βασικό θέμα που εκτιμώ ότι τους φέρνει σε αυτή τη θέση είναι η εξαιρετικά δύσκολη θέση στην οποία έχουν βρεθεί λόγω των αποκαλύψεων για το πόθεν έσχες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Για να πετάξουν τη μπάλα στην εξέδρα και να αρχίσουν τις καταγγελίες που είναι άνευ ουσιαστικού περιεχομένου».

Στη συνέχεια η ΝΔ, μέσω του Βασίλη Κικίλια, ζήτησε απαντήσεις σε έξι ερωτήματα, που αφορούν το συγκεκριμένο ταξίδι.

Όπως είπε ο κ. Κικίλιας:

- Υπήρχε μέχρι 30 Ιανουαρίου σύμβαση του ΟΔΔΗΧ με τη Ρότσιλντ;

- Γιατί επέλεξε ο πρωθυπουργός να συναντηθεί μόνος του χωρίς τον υπουργό Οικονομικών και τον πρόεδρο του ΟΔΔΗΧ;

- Ο κ. Τσακαλώτος ήταν ή όχι ενήμερος για συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Ρότσιλντ;

- Ο Πάνος Καμμένος  γνώριζε αν ο κ. Τσίπρας ταξίδευε με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο για να συναντήσει τη Ρότσιλντ; Παραμένει σταθερός στις απόψεις του για τη συγκεκριμένη εταιρεία;

- Με ποιον συναντήθηκε στο Παρίσι ο ΓΓ της κυβέρνησης Μιχάλης Καλογήρου;

- Ποιοι ήταν οι συνεπιβάτες του Αλέξη Τσίπρα από το ταξίδι στη Λισαβόνα στο Παρίσι;

«Περιμένουμε τη λίστα επιβαινόντων» συμπλήρωσε ο κ. Κικίλιας ο οποίος κάλεσε τον κ. Τσίπρα «να συνειδητοποιήσει ότι η εποχή που κορόιδευε τους πολίτες χωρίς κόστος εχει παρέλθει».

«Η σιωπή είναι ομολογία ενοχής. Για εμάς τίθεται μείζον πολιτικό ζήτημα» κατέληξε ο Βασίλης Κικίλιας.

Τζανακόπουλος: Αναμένουμε ο Μητσοτάκης να ζητήσει την παραίτηση του Αδωνι

Αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανήλθε με νεότερη δήλωσή του κάνοντας λόγο για «συκοφαντά που βαραίνει προσωπικά τον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ».

Όπως δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, «η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης, προκειμένου να μην απαντήσουν στα εύλογα ερωτήματα που προέκυψαν από την αποκάλυψη για αγορά ακινήτου εκατομμυρίων ευρώ στο Παρίσι, προσπάθησαν δια του κ. Γεωργιάδη να στήσουν έναν έωλο αντιπερισπασμό. Ο αντιπερισπασμός τους όμως αποδείχθηκε στην πραγματικότητα πολύ φτωχός».

Τόνισε δε, ότι «μετά και την επιβεβαίωση των συναντήσεων του πρωθυπουργού, στον γαλλικό Τύπο, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ εμφανίζεται ως αυτό που πάντα ήταν, ως ένας κοινός συκοφάντης», για να προσθέσει ότι «η ευθύνη όμως για τη συκοφαντία βαραίνει προσωπικά τον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ». «Αναμένουμε επομένως ως ελάχιστη αίσθηση ευθιξίας να ζητήσει άμεσα την παραίτηση του αντιπροέδρου του», υπογραμμίζει.

Τέλος, ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε πως «ήρθε και η ώρα για τον κ. Μητσοτάκη να αφήσει τις υπεκφυγές και να απαντήσει στα πραγματικά ερωτήματα:

-θα δώσει στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες της συζύγου του;

-θα μάθουμε πόσο κόστισε το ακίνητο που αγοράστηκε στο Παρίσι;

-και κυρίως, θα μας πει από που προήλθαν τα χρήματα για την αγορά;

-θα μας ενημερώσει αν αληθεύει ότι η σύζυγος του είχε κοινή εταιρεία με τον κ. Παπασταύρου;».

«Θα περιμένουμε τις ξεκάθαρες απαντήσεις του», σχολιάζει χαρακτηριστικά.

ΝΔ: Επιμένει η ΝΔ: Ο Τσίπρας είναι ένοχος -Δεν βρίσκει ούτε λέξη για το μυστικό ταξίδι στο Παρίσι

Απάντηση στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλο περί «καταγγελίες άνευ περιεχομένου» για το ταξίδι Τσίπρα στο Παρίσι, εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία.

«Ο κ. Τσίπρας είναι πανικόβλητος, γιατί είναι ένοχος. Δεν βρίσκει ούτε μια λέξη για το μυστικό ταξίδι στο Παρίσι με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο, τις ιδιωτικές και άλλες συναντήσεις του και όσα κρύβονται πίσω από αυτές. Τα ερωτήματα που έχουν τεθεί είναι αμείλικτα. Να μην έχουν, όμως, καμία αμφιβολία ότι ο ελληνικός λαός θα μάθει την αλήθεια», τόνισε αρχικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και συνέχισε: Όσο για την επιχείρηση συκοφάντησης και λάσπης ενάντια στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και τη σύζυγό του, είναι καταδικασμένη να αποτύχει, γιατί βασίζεται σε ψέματα που ο κ. Τσίπρας είναι εθισμένος να χρησιμοποιεί. Άλλωστε, γι’ αυτές τις αθλιότητες οι κοινοί συκοφάντες θα κριθούν από την ελληνική Δικαιοσύνη και οι πολιτικοί καθοδηγητές τους, σύντομα, από τον ελληνικό λαό».