16 Φεβρουαρίου 2017

Κούλογλου: Εάν η κυβέρνηση θέλει συμφωνία, τότε πρέπει να την κάνει τώρα

«Τα μπλοκάκια κοστίζουν πιο πολύ από την αξιολόγηση», τόνισε σε συνέντευξή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Την επιτακτική ανάγκη να «κλείσει» η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος το ταχύτερο δυνατόν τόνισε ο Στέλιος Κούλογλου σε σημερινή του συνέντευξη, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι η κυβέρνηση πρέπει να μεριμνήσει για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πως «το θέμα είναι ότι, είτε με συμφωνία είτε όχι, είτε με προληπτικά μέτρα είτε όχι, θα πρέπει να βελτιωθεί -όπως τουλάχιστον εγώ πιστεύω- η καθημερινότητα των πολιτών. Δηλαδή, θεωρώ ότι από μια υποχώρηση που θα κάνεις τώρα, θα χάσεις πολύ λιγότερα απ’ όσα έχεις χάσει με τα μπλοκάκια, που είναι ένα θέμα που θα έπρεπε να ‘χει ρυθμιστεί από πέρσι το καλοκαίρι και τώρα ακόμα υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες κι οι λογιστές δεν ξέρουν τι θα κάνουν στο τέλος του μήνα».

Ερωτηθείς για τις πιθανότητες που δίνει στο κλείσιμο της αξιολόγησης στις 20 Φεβρουαρίου, ο κ. Κούλογλου απάντησε ότι «είναι 50-50, αν όχι τουλάχιστον να κλείσει οριστικά, να πούμε ότι κλείνει, να υπάρξει συμφωνία δηλαδή, κατά βάση». Όπως τόνισε, «παίζονται ακόμα πολλά θέματα, υπάρχουν ακόμα πολλά θέματα πάνω στο τραπέζι, πρέπει ν’ αποφασίσει η κυβέρνηση τι θα κάνει μ’ όλα αυτά τα αιτήματα, πώς θα ξεχωρίσει τα παράλογα από τα λιγότερο παράλογα και επίσης πώς θα πείσει και τους άλλους ότι είναι τελείως παράλογα. Τους άλλους, εννοώ τους δανειστές, τον Κοροβίνο, το ΔΝΤ… Είναι μια μάχη… Ξέρετε όταν πλακώνονται τρεις, συνήθως τις τρώει ο πιο αδύναμος».

Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή, οι διαπραγματεύσεις έχουν τον στόχο να κερδίσει κανείς τα περισσότερα. «Αλλά εν πάση περιπτώσει, αν είναι να υπάρξει μια συμφωνία, δεν βλέπω αν θα ήταν καλύτερο να παραταθεί η απόφαση αυτή, δεδομένου ότι δεν βλέπω τι θα είναι καλύτερο για μας, τι θα έχει αλλάξει προς το καλύτερο σε μερικούς μήνες ή σε δύο-τρεις μήνες. Εάν δηλαδή η κυβέρνηση θέλει να κάνει συμφωνία, τότε πρέπει να την κάνει τώρα», σημείωσε.

Ο κ. Κούλογλου κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι δεν επιθυμεί να κλείσει η αξιολόγηση και ότι θέλει να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές «όσο βλαβερές κι αν θα είναι αυτές». Πρόσθεσε ότι στο Ευρωκοινοβούλιο, κατά τη συζήτηση για της Ελλάδα, «όλοι, από αριστερούς μέχρι δεξιούς -οι ιθύνοντες εννοώ- είπαν ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις, τα οικονομικά νούμερα πάνε καλύτερα από τις προβλέπεις κλπ, και δυστυχώς μόνη εξαίρεση ήταν οι βουλευτές της Ν.Δ.».

Συμπλήρωσε ότι «αρχίζουν και γελάνε μαζί μας στο εξωτερικό», με αφορμή το αίτημα της Ν.Δ. για εκλογές. «δε μας παίρνουν στα σοβαρά γιατί «αυτοί είναι κάποιοι τύποι που κάθε τόσο ζητάνε εκλογές ενώ είναι σε πρόγραμμα και πρέπει να κάνουν σφιχτή διαχείριση κλπ. Ε, αυτή είναι δυστυχώς η εικόνα», συμπλήρωσε.