01 Φεβρουαρίου 2017

ΑΥΤΟΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΛΑΚΗ! Γιατρός καταγγέλλει: Εχω τέσσερις μέρες διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ

Για την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία λόγω των τραγικών ελλείψεων μίλησε στον ΣΚΑΪ γιατρός του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας.

«Έχω τέσσερις μέρες ασθενείς διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ (...) η λίστα αναμονής για ΜΕΘ είναι πάνω από 70 περιπτώσεις σε όλο το λεκανοπέδιο» κατήγγειλε δημόσια ο κ. Παναγιώτης Παπανικολάου. «Πρόκειται για τη μέγιστη ταξική διάκριση, αυτή μεταζξύ ζωής και θανάτου» είπε αναφερόμενος στη λίστα αναμονής. «Οι ανάγκες της χώρας είναι τουλάχιστον 3.000 κλίνες ΜΕΘ και Αυξημένης Φροντίδας, διαθέτουμε 700 και λειτουργούν 550 λόγω έλλειψης προσωπικού. Δεν μπορώ να διανοηθώ πως δεν λύνεται αυτό το πρόβλημα τόσα χρόνια», συμπλήρωσε.

«Είναι πραγματικά εξοργιστικό… Το Νοέμβριο του 2015 είχαμε προειδοποιήσει τη νυν ηγεσία του υπουργείο Υγείας να μην επαναλάβει το ίδιο λάθος και να προσπαθήσει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα όχι με μόνιμες προσλήψεις, άλλα με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Είχαμε προειδοποιήσει ότι αυτό εκτός από άδικο θα είναι και αδιέξοδο. Επιβεβαιωθήκαμε 100% δυστυχώς», είπε και πρόσθεσε:
«Πριν 14 μήνες είχαμε προσλάβει 100 γιατρούς και 400 νοσηλευτές, σήμερα είναι στις θέσεις τους λίγο παραπάνω από τους μισθούς, με 700 ευρώ το μήνα».

«Στο εξωτερικό παρακαλάνε τους γιατρούς να έρθουν με τριπλάσιους μισθούς. Χρειάζονται μόνιμες προσλήψεις και άμεσα να αναπτυχθούν και άλλες κλίνες», τόνισε ο κ. Παπανικολάου.