02 Φεβρουαρίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ-«Επεισόδιο» Μέρκελ-Ερντογάν μπροστά στις κάμερες-Μέρκελ: Να επιταχυνθούν οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό

Ένταση επικράτησε στην κοινή συνέντευξη Τύπου των Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Άνγκελα Μέρκελ στην Άγκυρα.

Συγκεκριμένα, υπήρξε αντίδραση από τον Τούρκο Πρόεδρο, όταν η Γερμανίδα Καγκελάριος χρησιμοποίησε τη φράση «ισλαμιστική τρομοκρατία».

«Παρακαλώ μην τη χρησιμοποιείτε αυτή τη φράση. Ως μουσουλμάνος Πρόεδρος, δεν μπορώ να το δεχθώ», είπε ο Ερντογάν στην Μέρκελ που δεν έχει συνηθίσει να της μιλάνε έτσι.

Η Άνγκελα Μέρκελ απάντησε μάλλον αμήχανα, εξηγώντας ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ «ισλαμικού» και «ισλαμιστικού» και πρόσθεσε ότι η ίδια δίνει μεγάλη σημασία στη θρησκευτική ελευθερία στη Γερμανία, θέλοντας να του υπενθυμίσει ότι δεν είναι «ισλαμοφοβική», όπως ένιωσε ότι πήγε να την παρουσιάσει.

Δείτε το βίντεο από το Twitter της Yeni Safak:





Μέρκελ σε Γιλντιρίμ: Να επιταχυνθούν οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό

Με τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ συναντήθηκε Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ κατά την επίσημη επίσκεψη της στην Τουρκία.

Η Καγκελάριος μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας ανέφερε στις δηλώσεις της πως συζητήθηκε το Κυπριακό και πρόσθεσε πως θεωρεί ότι είναι ανάγκη να επιταχυνθεί η διαδικασία διαπραγμάτευσης.

Από την πλευρά του ο Γιλντιρίμ δήλωσε πως η λύση του Κυπριακού και η επανένωση της νήσου είναι η μεγαλύτερη επιθυμία της τουρκικής κυβέρνησης.

“Παγωμένα” χαμόγελα στη συνάντηση του Ερντογάν με την Μέρκελ - ΒΙΝΤΕΟ


Βαριά σκιά στην κρίσιμη συνάντηση του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ «έριξαν» οι απειλές της γειτονικής χώρας για μονομερή κατάργηση της συμφωνίας για το προσφυγικό αλλά και οι τουρκικοί λεονταρισμοί στο Αιγαίο.

Ακόμη και μπροστά στις κάμερες, τα χαμόγελα κατά τη χειραψία των δύο ηγετών ήταν «παγωμένα», ενώ σύμφωνα με πληροφορίες και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αλλά και στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις υπήρχε διάχυτη αμηχανία μεταξύ των δύο πλευρών.

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1: