02 Φεβρουαρίου 2017

Τι έβγαλε το «ταμείο» των τηλεοπτικών σταθμών!

Κάποιοι μετρούν έσοδα και κάποιοι… χασούρα. Το «ταμείο» πάντως με το κλείσιμο του μήνα έβγαλε τα αποτελέσματα και τώρα στα επιτελεία των σταθμών προσπαθούν να δουν τι θα κάνουν το επόμενο διάστημα της τηλεοπτικής σεζόν…!
Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία της Nielsen κάποιων οι αποφάσεις και το πρόγραμμά τους έπιασαν τόπο, ή μάλλον… τηλεθεατές στη συχνότητά τους, ενώ κάποιοι μετρούν απώλειες. Ποιοι είναι οι κερδισμένοι και ποιοι οι χαμένοι τον πρώτο μήνα του έτους;

Στην κορυφή της κατάταξης και στο γενικό σύνολο και στο δυναμικό κοινό, βρέθηκε ο ΑΝΤ1, ενώ ακολουθεί ο ALPHA. Ωστόσο συγκρίνοντας τις επιδόσεις τους έναν χρόνο πριν, τον Ιανουάριο του 2016, παρατηρούμε ότι το κανάλι της Κάντζας έχει υποστεί τη μεγαλύτερη μείωση στα ποσοστά του.

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε τους μέσους όρους των τηλεοπτικών σταθμών τον Ιανουάριο του 2017 όπως προκύπτουν από τις μετρήσεις τηλεθέασης της Nielsen τόσο στο γενικό σύνολο όσο και στο δυναμικό κοινό, αλλά και τι είχαν κάνει έναν χρόνο πριν, τον Ιανουάριο του 2016 (ο μέσος όρος που αναγράφεται εντός παρένθεσης), αλλά και τι διαφορά, θετική (+) ή αρνητική( - ) είχαν σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2016.


Αξιοσημείωτες πάντως είναι οι τηλεθεάσεις του MEGA που παρά το ότι δεν βγάζει live πρόγραμμα συνεχίζει να σημειώνει υψηλές τηλεθεάσεις. Μπορεί το «ταμείο» του σταθμού της Μεσογείων να έχει σημειώσει σημαντικές απώλειες, σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2016, αλλά παραμένει τέταρτο στο γενικό σύνολο και τρίτο στο δυναμικό κοινό.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΕΛΑΣ
http://www.newsit.gr/MelasBlog/Ti-evgale-to-tameio-ton-tileoptikon-stathmon/696964