Απίθανη μεθόδευση για να μην αρθεί η ασυλία της τραμπούκας Αυλωνίτου που είχε χαστουκίσει και γδάρει με νυχιές στέλεχος του ΟΑΚΑ


Ενώ αύριο εκδικάζεται η μήνυση που έκανε αυτή, η ίδια ζητάει να μην αρθεί η ασυλία της και να μη δικαστεί για τη μήνυση που της έχει κάνει ο Χάντζος. Ο ορισμός του λαμόγιου η τύπισσα!!!

Επί δυο ώρες η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας  συνεδρίαζε στη βουλή για το αν θα αποφασίσει την άρση η όχι της ασυλίας της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ελένης Αυλωνίτου για μια υπόθεση του 2012  με πρωταγωνιστές τον διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών (ΕΚΑΕ) στο ΟΑΚΑ Σταύρο Χάντζο και την τότε ερευνήτρια  του αντι-ντόπινγκ Ελένη Αυλωνίτου.

Οι δυο τους είχαν αλληλομηνυθεί με τον κ. Χάντζο να κατηγορεί την κα Αυλωνίτου για χειροδικία. Μάλιστα όπως έγραφε στη μήνυση με γλαφυρό τρόπο  «τον έγδαρε με τα νύχια της και τον έσπρωξε με αποτέλεσμα να πέσει και να μεταφερθεί στο ΚΑΤ». Αποτέλεσμα εκείνης την μήνυσης ήταν η  κα Αυλωνίτου να οδηγηθεί  τότε στο αυτόφωρο.

Μετά την εκλογή της κ. Αυλωνίτου σε θέση βουλευτή η υπόθεσή της διαβιβάστηκε στη Βουλή προκειμένου να αποφασίσει την άρση ή μη της ασυλίας της.  Έτσι το πρωι ξεκίνησε η συζήτηση που όμως περιείχε δυνατές δόσεις σουρρεαλισμού και σασπένς ανατροπής.
Η κα Αυλωνίτου παρευρέθη στη συνεδρίαση  και παρά το γεγονός ότι όταν μηνύθηκε δεν ήταν βουλευτής ζήτησε να μην αρθεί η ασυλία της υποστηρίζοντας ότι η δίωξη σε βάρος της είχε πολιτικά κίνητρα.

Η αντιπολίτευση δεν έδειξε να συμμερίζεται την άποψή της και ο  Γιώργος Γεωργαντάς απο τη ΝΔ υποστήριξε  ότι εδώ έχουμε το συγκεκριμένο αδίκημα  της χειροδικίας και δεν μιλάμε για μια συκοφαντική δυσφήμιση η οποία θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι ενέχει και πολιτικά κίνητρα.   Μάλιστα κάποια στιγμή  η κα Αυλωνίτου αποκάλυψε ότι έχει μηνύσει και αυτή τον κ. Χάντζο και πως η μήνυση έχει προγραμματιστεί να εκδικαστεί αύριο.

Αυτό ξεσήκωσε την  αντιπολίτευση η οποία είπε  ότι και μόνο για λόγους ισονομίας θα πρέπει να αρθεί η ασυλία της κ. Αυλωνίτου.

Λίγα λεπτά αργότερα η ψηφοφορία ξεκίνησε και με δεδομένο πως ο ίδιος ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τ.Κουράκης αλλά και ένας ακόμα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρόλαβαν να ψηφίσουν υπέρ της άρσης ασυλίας της κ. Αυλωνίτου όλα έδειχναν ότι η Επιτροπή θα γνωμοδοτούσε υπέρ της άρσης ασυλίας της βουλευτού.

Ενώ όμως η ψηφοφορία είχε αρχίσει και όλα έδειχναν άρση ασυλίας της κ. Αυλωνίτου , σύμφωνα με την αντιπολίτευση ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης Ν.Παρασκευόπουλος, διέκοψε την ψηφοφορία ,  ζήτησε τον λόγο και κάλεσε την Επιτροπή να εξετάσει αν μπορεί να προστατεύει κάποιους συναδέλφους οι οποίοι αν και δεν είχαν τη βουλευτική ιδιότητα διώχθηκαν με πολιτικά κίνητρα.

Ο κ. Κουράκης ο οποίος είχε ήδη ψηφίσει υπέρ της άρσης ασυλίας συμφώνησε να συζητηθεί το θέμα προκαλώντας την έκρηξη οργής της αντιπολίτευσης οι οποίοι κατήγγειλαν ότι η πλειοψηφία υψώνει ασπίδα προστασίας της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ παραβιάζοντας κατάφωρα το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής. Μετά από μια ώρα αντεγκλήσεων, η κυβερνητική πλειοψηφία πέτυχε εν μέρει τον σκοπό της καθώς η συνεδρίαση αναβλήθηκε χωρίς η επιτροπή να λάβει απόφαση για άρση ή μη της ασυλίας της κ. Αυλωνίτου.
Απίθανη μεθόδευση για να μην αρθεί η ασυλία της τραμπούκας Αυλωνίτου που είχε χαστουκίσει και γδάρει με νυχιές στέλεχος του ΟΑΚΑ Απίθανη μεθόδευση για να μην αρθεί η ασυλία της τραμπούκας Αυλωνίτου που είχε χαστουκίσει και γδάρει με νυχιές στέλεχος του ΟΑΚΑ Reviewed by Dexi Extrem on 16:28 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: