05 Φεβρουαρίου 2017

Μια ολιγόωρη οικογενειακή απόδραση στην Ντίσνεϋλαντ των Παρισίων

Η Disneyland δεν είναι απλά ένα μεγάλο πάρκο ψυχαγωγίας για παιδιά. Δεν είναι απλά ένα μεγάλο λούνα παρκ ή μία εντυπωσιακή καρναβαλική παρέλαση.
Είναι μία μοναδική εμπειρία τόσο για τους μικρούς επισκέπτες, όσο και για τους γονείς τους, η οποία συνδυάζει όλα τα παραπάνω στον λαμπρότερο βαθμό τους, με όλους σχεδόν τους αγαπημένους κινηματογραφικούς ήρωες των παιδιών ζωντανούς απέναντί τους, παιχνίδια που εκτινάσσουν την λίμπιντο, μουσικοθεατρικές παραγωγές και ένα σκηνικό βγαλμένο από τα παραμύθια!

Η Disneyland είναι ένα όνειρο. Και αξίζει και το τελευταίο ευρώ που θα δώσει κανείς για το τσουχτερό εισιτήριό της. Εμείς, ωστόσο, θα σας αποκαλύψουμε πώς θα την απολαύσετε και καλύτερα και πιο οικονομικά.


Μία ημέρα είναι λίγο πολύ λίγο…
Γεγονός είναι πως μία ημέρα δεν αρκεί για να απολαύσετε την Disneyland σε όλο της το μεγαλείο. Ακόμα κι αν φτάσετε εκεί νωρίς το πρωί και φύγετε με το κλείσιμο του πάρκου, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα καταφέρετε να επισκεφθείτε και τις 4 «χώρες» που φιλοξενεί, στην κάθε μία εκ των οποίων θα βρείτε τουλάχιστον πέντε διαφορετικά φανταστικά παιχνίδια (τρενάκια που εκτελούν περιπετειώδεις διαδρομές, καράβια και διαστημόπλοια με προσομοιωτές, σπιτάκια και λαβύρινθους). Μια καλή ιδέα είναι, αφού προμηθευτείτε τον σχετικό χάρτη του πάρκου στην είσοδο, να καθίσετε σε ένα από τα γραφικά καφέ του κεντρικού δρόμου του πάρκου και να σημειώσετε τα βασικά αξιοθέατα που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε στην Disneyland (κάνοντας και ένα σχετικό χρονοδιάγραμμα). Αυτά επιτρέψτε μας να κρίνουμε πως είναι:



Το Τρενάκι των Πειρατών της Καραϊβικής: Η διαδρομή περνά μέσα από ένα φαντασμαγορικό σκηνικό που θυμίζει κινηματογραφικά studios!

Το Τρενάκι στο Μεγάλο Βουνό του Κεραυνού: Μία ξέφρενη, περιπετειώδης διαδρομή που θα κορυφώσει την ένταση και θα μείνει αξέχαστη στα παιδιά.


Το Σπίτι του Τρόμου: Περιλαμβάνει διαδρομή και με τα πόδια και με βαγονάκια και πολλές «υπερφυσικές» εκπλήξεις!

Star Tours: Στην Discovery Land, μία από τις 4 χώρες του πάρκου, θα βρείτε παιχνίδια που θα ενθουσιάσουν τους λάτρεις των Star Wars. Το Star Tours, με πιλότο τον Yoda,σας καλεί σε ένα περιπετειώδες ταξίδι στο διάστημα, μέσα σε έναν προσομοιωτή διαστημοπλοίου Star Wars. Η εμπειρία είναι μοναδική!

Space Mountain: Ένα «τρενάκι» για… γερά στομάχια! Δύσκολα θα έχετε βιώσει ξανά τόσο δυνατή εμπειρία και δεν είναι τυχαίο ότι η είσοδος στο παιχνίδι αυτό δεν επιτρέπεται για μικρά παιδιά!

Γνωριμία με τον Μίκυ Μάους: Στα καμαρίνια ενός κινηματογραφικού στούντιο, ο Μίκυ (ο ίδιος και ο αυτός!) περιμένει τα παιδιά για να τα γνωρίσει, να τα αγκαλιάσει και να φωτογραφηθεί μαζί τους! Ακόμα μία μοναδική εμπειρία, ιδιαίτερα για τα πιο μικρά παιδιά (κόστος απλής φωτογραφίας χωρίς κορνίζα: 16 ευρώ –ωστόσο, δεν είναι υποχρεωτικό να την αγοράσετε).

Η απογευματινή παρέλαση: Το φθινόπωρο λαμβάνει χώρα στις 5.30 και περιλαμβάνει αμέτρητα άρματα, τα οποία παρελαύνουν από τους κεντρικούς δρόμους του πάρκου, πάνω στα οποία στέκονται, χορεύουν και χαιρετούν όλοι (μα όλοι) οι αγαπημένοι πρωταγωνιστές των παραμυθιών του Disney: Όλη η παρέα του Μίκυ, οι πρωταγωνιστές του Toy Story, ο Πήτερ Παν με την παρέα του και φυσικά όόόόλες οι πριγκίπισσες της Disney παρέα με τους πρίγκιπές τους! Η μουσική, ο χορός και το τραγούδι συνεπαίρνει τα παιδιά, όμως αυτό που κάνει το θέαμα πραγματικά εντυπωσιακό είναι οι ίδιοι οι παρελαύνοντες, τα πρόσωπα των οποίων μοιάζουν εκπληκτικά με αυτά των αντίστοιχων κινηματογραφικών ηρώων!


Το βραδινό σόου βεγγαλικών Dreams: Η μαγεία της ημέρας ολοκληρώνεται με ένα σόου που λαμβάνει χώρα στο κεντρικό παλάτι της Ωραίας Κοιμωμένης, το οποίο κυριολεκτικά θα σας θαμπώσει. Όλοι οι επισκέπτες του πάρκου κάθονται στο πάτωμα, σε απόσταση ασφαλείας γύρω από το παλάτι, και γύρω στις 8.30 ξεκινά ένα σόου με σιντριβάνια, απεικονίσεις παραμυθιών μέσα από προτζέκτορες πάνω στο παλάτι και βεγγαλικά τόσο εντυπωσιακά που όμοιά τους δεν έχετε ξαναδεί. Το εκθαμβωτικό θέαμα αφήνει τους μεγάλους με το στόμα ανοιχτό, ενώ τα πιτσιρίκια δεν μπορούν να συγκρατήσουν τον ενθουσιασμό τους, χοροπηδούν, χτυπούν παλαμάκια και γελούν συγκλονισμένα!

http://www.lykavitos.gr/archives/446825