17 Φεβρουαρίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ-Αδωνις σε Τσίπρα: Κάτσε κάτω αγοράκι μου, κάτσε κάτω κ. Ρότσιλντ

Μόλις ολοκληρώθηκε η δευτερολογία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της «Ωρας του πρωθυπουργού», επικράτησε ένταση στα έδρανα.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης, απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, είπε:
«Πού πας; Κάτσε κάτω, αγοράκι μου!», ενώ στη συνέχεια τον αποκάλεσε «κ. Ρότσιλντ» με αφορμή το ταξίδι του στο Παρίσι και τις επαφές που είχε με τον οίκο Ρότσιλντ.

Ακολουθούν τα πρακτικά της Βουλής:

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας): Θα απαντήσετε εσείς, κύριε Πρόεδρε; Ρωτάω γιατί έφυγε ο Πρωθυπουργός. Επί προσωπικού δεν υπάρχει θέμα;
(Θόρυβος από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ (Πρόεδρος της Κυβέρνησης): Εδώ είμαι.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ - ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Πού πας; Κάτσε κάτω, αγοράκι μου! Κάτσε κάτω! Κάτσε κάτω!
(Θόρυβος-Διαμαρτυρίες από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΡΚΑΣ: Όχι «αγοράκι μου» στον κύριο Πρωθυπουργό!
ΣΠΥΡΙΔΩΝ - ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Κύριε Rothschild! Κάτσε κάτω, κύριε Rothschild!
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας): Τρέχοντας έφυγε. Ντροπή! Επί προσωπικού δεν υπάρχει θέμα;
(Στο σημείο αυτό την Προεδρική Έδρα καταλαμβάνει ο Ζ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΛΥΚΟΥΔΗΣ)
ΣΠΥΡΙΔΩΝ - ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Είναι αίσχος αυτό που γίνεται! Είναι αίσχος αυτό που κάνετε!


Η αντιπαράθεση του Άδωνι Γεωργιάδη με την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, με αφορμή και το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Παρίσι και τις συναντήσεις που εκεί είχε, κορυφώθηκε σήμερα στη βουλή.

Το πρώτο «καρφί» είχε πετάξει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του, λέγοντας ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είναι εκείνος που λέει δημόσια αυτά που δεν ομολογεί ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή.

«Ξέρετε τι λέει η παροιμία από ποιον μαθαίνεις την αλήθεια», είπε ο κ. Τσίπρας, σε μια έμμεση αναφορά στην γνωστή φράση «από μικρό και από τρελό, μαθαίνεις την αλήθεια»…

Για «χυδαία ψέματα» του πρωθυπουργού έκανε λόγο από τη μεριά του ο κ. Γεωργιάδης, ενώ στάθηκε και στα αγγλικά που μιλάει ο κ. Τσίπρας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, εξερχόμενος της Βουλής, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «για άλλη μια φορά είπε χυδαία ψέματα και τον προστάτεψε δυστυχώς για άλλη μια φορά ο αντιπρόεδρος της Βουλής ο οποίος δεν επέτρεψε ούτε στον κ. Μητσοτάκη, ούτε σε εμένα, να απαντήσει επί προσωπικού για όλα τα ψέματα που είπε».

«Οφείλω να θέσω ένα ερώτημα που θα έθετα στον κ. Τσίπρα εάν δεν το έβαζε στα πόδια: Ένας πρωθυπουργός που λέει στη Βουλή ότι "όλοι ξέρουμε ότι τα prior actions (δηλαδή οι προηγούμενες δράσεις) γίνονται μετά", πώς οι Έλληνες πιστεύουν ότι είναι σε θέση να μιλήσει μόνος του με τους Ρότσιλντ στα Αγγλικά για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές και δεν είχε πάει για άλλους λόγους που ακόμη σκοπίμως αποφεύγει να απαντήσει;» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης και συνέχισε:



«Γιατί σήμερα ούτε απάντησε ποιους είδε στους Ρότσιλντ, ούτε γιατί πήγε στους Ρότσιλντ».