28 Φεβρουαρίου 2017

Χάνει την ασυλία της η Λε Πεν - Συντριπτική νίκη του "ναι"

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε την άρση της ασυλίας της Μαρίν Λε Πεν. Μάλιστα, σύμφωνα με την νομοθέτη Laura Ferrara, που είχε αναλάβει τον φάκελο της υπόθεσης η νίκη υπέρ της άρσης της ασυλίας της Ακροδεξίας πολιτικού ήταν... συντριπτική!

Η ίδια τόνισε ότι θα πρέπει να ψηφιστεί ειδικός νόμος για να γίνει η άρση της ασυλίας της Λε Πεν, ωστόσο δεν έχει καθοριστεί ακόμα η ημερομηνία. Η Λε Πεν έχασε την ασυλία της επειδή ανάρτησε στο Twitter φωτογραφίες από τις ωμότητες που έχει διαπράξει το Ισλαμικό Κράτος.

Η υποψήφια για την προεδρία της Γαλλίας στις φετινές εκλογές, "ανέβασε" το 2015 τρεις φωτογραφίες από τα "φρικιαστικά εγκλήματα" των τζιχαντιστών. Μεταξύ αυτών ήταν και μία που εικόνιζε τον αποκεφαλισμό του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ από τους τζιχαντιστές. Οι Ευρωβουλευτές, μετά από αίτημα των γαλλικών αρχών που εξετάζουν την υπόθεση, αποφάσισαν ότι αυτές δεν συνάδουν με τον ρόλο της ως μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλίου.

Η Λε Πεν έχει καταγγείλει τη δικαστική διαδικασία σε βάρος της υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για παρέμβαση στην προεκλογική εκστρατεία της. Οι δημοσκοπήσεις την φέρνουν να προηγείται στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών έναντι των κυριότερων αντιπάλων της, του κεντρώου Εμανουέλ Μακρόν και του δεξιού Φρανσουά Φιγιόν. Ταυτόχρονα όμως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι δικαστικές έρευνες σε βάρος της δεν επηρεάζουν τους πιστούς ψηφοφόρους της.