02 Φεβρουαρίου 2017

ΦΙΛΟΙ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΑΓΧΩΣΩ ΑΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΜΑΛΛΟΝ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ! «Θα συμψηφιστούν με ληξιπρόθεσμες οφειλές τους τα χρήματα των υπερθεματιστών»

Τα χρήματα που εισπράχθηκαν από τους υπερθεματιστές για τις τηλεοπτικές άδειες θα επιστραφούν αυτές τις ημέρες, αφού πρώτα συμψηφιστούν με όποιες ληξιπρόθεσμες οφειλές υπάρχουν υποστήριξε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.

Μιλώντας στο Κόκκινο 105,5 FM ο κ. Παππάς τόνισε ότι από την αρχή του 2015 και μέχρι σήμερα, τα τηλεοπτικά κανάλια έχουν καταβάλει για τέλη χρήσης και φόρο διαφήμισης 70 εκατ. ευρώ, έναν φόρο που αν και είχε ψηφιστεί δεν είχε καταλογιστεί στο παρελθόν και όπως είπε, τώρα για πρώτη φορά αποδίδεται, έτσι «δεν ισχύει ότι τα κανάλια δεν πληρώνουν» με αυτή την κυβέρνηση.

Αν δεν είχε σταματήσει η προσπάθεια για τις νέες άδειες, θα είχαν προστεθεί 250 εκατ. ευρώ ακόμη, όπως σημείωσε, «θα είχαμε μία εντελώς διαφορετική κατάσταση».

Τα χρήματα που εισπράχθηκαν από τους υπερθεματιστές αυτής της διαδικασίας «θα επιστραφούν αυτές τις ημέρες, αφού συμψηφιστούν πρώτα με όποιες ληξιπρόθεσμες οφειλές, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις», διευκρίνισε ο κ.Παππάς.

Όσον αφορά τη νέα διαδικασία αδειοδότησης που θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα το ΕΣΡ, μετά τη συγκρότησή του, ο υπουργός σημείωσε ότι ήδη ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχουν τοποθετηθεί, όπως και η ΝΔ, στην οποία καταλόγισε ότι βάζει προσκόματα για να καθυστερήσει η κατάσταση.