16 Φεβρουαρίου 2017

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για τη δολοφονία του ιερέα στον Γέρακα

Σε μια συνάντηση που είχε το απόγευμα της Δευτέρας ο άτυχος Αρχιμανδρίτης Ιερόθεος, πριν βρει φρικτό θάνατο μέσα στο διαμέρισμά του στον Γέρακα, έχει επικεντρώσει τις έρευνές της η Ασφάλεια Αττικής, στην προσπάθεια να εξιχνιάσει το έγκλημα. Σύμφωνα με τη μαρτυρία φιλικού προσώπου του θύματος, ο κληρικός του είχε εκμυστηρευτεί πως δεν θα μπορούσε να βρεθούν, επειδή θα είχε ένα σημαντικό ραντεβού στο σπίτι του.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών προσπαθούν να διασταυρώσουν αν αυτός με τον οποίο επρόκειτο να συναντηθεί ο 47χρονος Αρχιμανδρίτης είναι ένας ψηλός και σχετικά εύσωμος άνδρας, ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων του, τις τελευταίες ημέρες έβγαζε βόλτα το αγαπημένο του σκυλάκι.

Όπως διαπίστωσε ο ιατροδικαστής που πραγματοποίησε τη νεκροτομή, το θύμα είχε ξυλοκοπηθεί άγρια από τον, ή πιθανότατα τους δολοφόνους του, πριν αφήσει την τελευταία του πνοή. Μάλιστα προσπάθησαν να τον στραγγαλίσουν με τα χέρια και για τον λόγο αυτόν το ωοειδές οστό βρέθηκε σπασμένο. Όμως δεν ήταν αυτή η αιτία του θανάτου του.

Ο Αρχιμανδρίτης είχε βρει μαρτυρικό τέλος από ασφυξία που προκλήθηκε από την πετσέτα που του είχαν σφηνώσει στο στόμα του οι δράστες για να τον φιμώσουν, ενώ είχαν δέσει το πρόσωπό του με ένα σχοινί και είχαν πιέσει ένα μαξιλάρι στο πρόσωπό του για να μην ακούγονται οι εκκλήσεις του για βοήθεια.

Πηγή: Espresso