ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΝΑ ΧΕΡΑΚΙ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΖΑΛΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ! Η Τουρκία κατασκευάζει τρία τεχνητά νησιά στη Θάλασσα του Μαρμαρά [εικόνες]

Τη «δόξα» του Ντουμπάι φαίνεται πως ζήλεψε η Τουρκία και αποφάσισε να κατασκευάσει όχι ένα, αλλά τρία μικρά τεχνητά νησιά!
Τα σχέδια για την κατασκευή τους στη Θάλασσα του Μαρμαρά, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης,βρίσκονται στο τελικό στάδιο. Τα τρία νησιά, συνολικής έκτασης 603.500 τ.μ θα φιλοξενούν χώρους διασκέδασης, θαλασσίων σπορ, ιστιοπλοΐας, πάρκα, τεχνητές λίμνες, καφετέριες, εστιατόρια και ποδηλατοδρόμους.


Όπως αναφέρει η εφημερίδα Hurriyet τα τρία νησιά θα συνδέονται μεταξύ τους μέσω μίας κρεμαστής κλειστής γέφυρας, ενώ στα σχέδια είναι και η κατασκευή ενός σταθμού Τελεφερίκ και ενός σταθμού θαλάσσιων ταξί. Επίσης, θα κατασκευασθεί και μία μεγάλη γέφυρα που θα συνδέει τα τρία νησιά με την περιοχή Πεντίκ στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης.


Τα τρία νησιά προορίζονται να αποτελέσουν μία όαση ψυχαγωγίας για τους επισκέπτες, καθώς οι παροχές θα καλύπτουν όλα τα γούστα, όσον αφορά τον αθλητισμό και τη διασκέδαση. Σύμφωνα με τα σχέδια θα κατασκευασθούν αμμώδεις παραλίες, πισίνες, γήπεδα τένις, γκολφ, μπάσκετ, χόκεϊ, χώροι για ράφτινγκ, ιστιοπλοΐα, εξοπλισμοί για υποβρύχιες καταδύσεις, χώροι για πεζοπορία και ποδηλασία, μεγάλες εκτάσεις για πικ-νικ, εστιατόρια και καφετέριες. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν επίσης να νοικιάζουν βάρκες και θαλάσσια ποδήλατα.
ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΝΑ ΧΕΡΑΚΙ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΖΑΛΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ! Η Τουρκία κατασκευάζει τρία τεχνητά νησιά στη Θάλασσα του Μαρμαρά [εικόνες] ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΝΑ ΧΕΡΑΚΙ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΖΑΛΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ! Η Τουρκία κατασκευάζει τρία τεχνητά νησιά στη Θάλασσα του Μαρμαρά [εικόνες] Reviewed by Dexi Extrem on 18:33 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: