02 Φεβρουαρίου 2017

Στις λεωφόρους που στήνονται οι κόντρες: Αλάνια, πάμε να αράξουμε και να δείξουμε τα εργαλειάκια μας -Αν έρθει η αστυνομία, ας έρθει

Μια ημέρα μετά τις συγκρούσεις στη Βάρκιζα ανάμεσα σε ΜΑΤ και νεαρούς, που είχαν συγκεντρωθεί για να κάνουν κόντρες με τα ΙΧ και τις μηχανές τους, η πλευρά των δεύτερων έκανε τον απολογισμό.
Σε μία από τις σελίδες στο facebook, μέσω της οποίας είχε γίνει το κάλεσμα έγινε ο απολογισμός:

«Καλησπέρα αλάνια, σήμερα και περάσαμε καλά και δεν περάσαμε. Κουράγιο στα παιδιά που χτυπήθηκαν από αστυνομικούς και υπομονή στα παιδιά που τους έτυχε το οτιδήποτε άλλο. Αν ξέραμε ότι θα καταλήξει έτσι δεν θα κάναμε την συνάντηση ποτέ, ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που ήρθε, ήμασταν υπερβολικά πολλοί, τους αναστατώσαμε όλους».



Κατέβηκαν οι σελίδες στο Facebook

Αργά χθες το απόγευμα οι δύο σχετικές σελίδες, κατέβηκαν, προφανώς υπό το φόβο παρέμβασης της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Οι αναρτήσεις και τα σχόλια των χρηστών, κάποιοι εκ των οποίων ρωτούσαν πότε θα γίνει το επόμενο ραντεβού για κόντρες, εξαφανίστηκαν. Παρέμειναν, ωστόσο, αναρτημένα στο Youtube αρκετά βιντεάκια που τραβήχτηκαν το βράδυ της Τρίτης στη Βάρκιζα και απεικονίζουν επεισόδια και «φτιαγμένα» αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες να ανταγωνίζονται για τον καλύτερο χρόνο.


Που «στήνονται» οι αγώνες
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο στελέχη της Τροχαίας αναφέρουν ότι σχεδόν κάθε 15θήμερο γίνονται παρόμοια διαδικτυακά καλέσματα με το στήσιμο των αυτοσχέδιων αγώνων να αλλάζει τόπο διεξαγωγής όπως στη Λ. Σχιστού, στο Πικέρμι, την Ν. Φιλαδέλφεια, το Ολυμπιακό Χωριό, την παραλιακή λεωφόρο και τη λεωφόρο Βουλιαγμένης.


Δίνουν συμβουλές σε όσους θέλουν να πάνε στις κόντρες
Οι διαχειριστές εμφανίζονται να οργανώνουν τις κόντρες και να δίνουν συμβουλές στους προσκεκλημένους. Βασικό σύνθημά τους: «Όποιος φοβάται, πέφτει και κοιμάται».
«Αλάνια μου καλησπέρα .. Αν έρθει Αστυνομία ας έρθει. Ούτε πάμε να ληστέψουμε τίποτα, ούτε πάμε να κάνουμε κακό σε κανέναν. Δεν χρειάζεται να ανεβάζετε φωτογραφίες και να προκαλείτε. Σας παρακαλώ πολύ σβήσετε τα περιπολικά και αυτά που ανεβάσατε, εμείς πάμε να αράξουμε και να δείξουμε τα εργαλείακια μας και να κάνουμε την κ… μας προσεχτικά. Να είστε όλοι εκεί... Δεν παίρνουμε καμία απολύτως ευθύνη ... Όλοι κράνος τα απαραίτητα χαρτιά κ.λ.π.», έγραφε μία από τις αναρτήσεις.