14 Φεβρουαρίου 2017

Συμπλοκές στη δίκη της Χρυσής Αυγής! (ΦΩΤΟ)

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν μέσα στην αίθουσα του Εφετείου που γίνεται η δίκη για την Χρυσή Αυγή, όταν μάρτυρας για την υπόθεση της επίθεσης στο στέκι ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ δήλωσε την άρνησή του να καταθέσει,επειδή η αστυνομία δεν επέτρεψε την είσοδο στην αίθουσα μελών αντιφασιστικών ομάδων,με πρόφαση την πληρότητα των καθισμάτων.
Ομάδα από μέλη της Χρυσής Αυγής άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα προς την άλλη πλευρά του ακροατηρίου και κινήθηκαν επιθετικά προς αυτούς,κάποιος δε,φώναξε προς την μητέρα του Παύλου Φύσσα «που είναι τώρα ο Παύλος;».

Χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να εκκενωθεί η αίθουσα,η έδρα αποσύρθηκε και διακόπηκε η ακροαματική διαδικασία.





Σήμερα επρόκειτο να ξεκινήσει η εξέταση μαρτύρων για την υπόθεση της επίθεσης χρυσαυγιτών στο στέκι "Αντίπνοια" στα Πετράλωνα στις 30 Ιουνίου 2008.

Η ένταση υπήρχε από νωρίς, καθώς είχαν συγκεντρωθεί στο Εφετείο δεκάδες αντιφασίστες και μέλη αντιεξουσιαστικών οργανώσεων αλλά και οπαδοί της Χρυσής Αυγής. 'Οπως λένε οι ακροαριστεροί, ενώ οι χρυσαυγίτες, περίπου 60 άτομα, μπήκαν συντεταγμένα στη δικαστική αίθουσα, στους αντιφασίστες γινόταν εξονυχιστικός έλεγχος και έμπαιναν στο δικαστήριο ανά πέντε.

Ταυτόχρονα, φρίκη έχουν προκαλέσει στους αριστερούς φωτογραφίες που κάνει το γύρο του διαδικτύου και δείχνει άνδρα των ΜΑΤ με ειδική κάμερα πάνω στη στολή του, όπως επιβάλλεται προκειμένου να καταγράφονται οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα ΜΑΤ. Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑίος επικεφαλής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών κάλεσε στη ΓΑΔΑ τον διοικητή των ΜΑΤ για να δώσει εξηγήσεις για τη φωτογραφία.


Φωτογραφία lefterianews.wordpress.com


Φωτογραφία: athens.indymedia.org

Η έκρηξη έγινε όταν ανέβηκε στο βήμα ο πρώτος μάρτυρας για την υπόθεση της επίθεσης στα Πετράλωνα και ζήτησε να επιτραπεί η είσοδος στο δικαστήριο συντρόφων του. Η πλευρά των χρυσαυγιτών άρχισε να φωνάζει συνθήματα όπως "αίμα τιμή Χρυσή Αυγή" και "που@@@@ς γιοι αναρχικοί" και να πετούν αντικείμενα.






Η άλλη πλευρά ανταπέδωσε αμέσως τα συνθήματα και απειλήθηκε σύρραξη με τους αστυνομικούς στην μέση και την Έδρα να αποχωρεί.
Εικόνες ντροπής - Έκαναν το δικαστήριο... γήπεδο

Οι φωτογραφίες που είδατε παραπάνω και εκείνες που ακολουθούν δεν είναι τίποτα περισσότερο από εικόνες της απόλυτης ντροπής. Γιατί αυτό έγινε στο εφετείο. Ξανά. Οι ευθύνες της αστυνομίας είναι τεράστιες. Γιατί άφησε ανεξέλεγκτους κάποιους να μετατρέψουν το δικαστήριο σε γήπεδο.

Οι φωτογραφίες της οργισμένης μητέρας του Παύλου Φύσσα να συγκρατείται με δυσκολία από αστυνομικούς για να μην ορμήξει σε εκείνους που τη ρωτούσαν που είναι το νεκρό παιδί της, είναι ένα μέρος. Το άλλο μέρος είναι οι εικόνες από τη γεμάτη αφρούς από πυροσβεστήρες δικαστική αίθουσα. Μια αίθουσα που θυμίζει περισσότερο εμπόλεμη ζώνη παρά δικαστική αίθουσα. Εικόνες με πολίτες να προσπαθούν να προστατευθούν, να πάρουν ανάσα επειδή κάποιοι είχαν μοναδικό σκοπό να τα κάνουν μπάχαλο. Και τους επέτρεψαν να τα κάνουν.














Μετά από αυτές τις εικόνες ντροπής, η διαδικασία διεκόπη για τις 16 Φεβρουαρίου.