17 Φεβρουαρίου 2017

Βίντεο: Σάλος από ηλίθια ερώτηση μπούφου Έλληνα δημοσιογράφου για τον Αντετοκούνμπο

Η Cosmote TV απέσυρε ήδη το συγκεκριμένο δημοσιογράφο από την αποστολή στην Νέα Ορλεάνη

Οι Γουόριορς διέλυσαν τους Κινγκς, ωστόσο ο προπονητής τους, Στιβ Κερ, μόνο με τη νίκη της ομάδας του δεν ασχολήθηκε στη συνέντευξη Τύπου, μετά το τέλος του αγώνα.

Κι αυτό γιατί δέχθηκε βροχή ερωτήσεων για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τον οποίο θα αντιμετωπίσει στο All Star Game. Ο προπονητής των Γουόριορς θα βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας της Δύσης στη γιορτή του NBA, ενώ ο διεθνής Έλληνας φόργουορντ θα είναι μέλος της βασικής πεντάδας της Ανατολής.

Η δεύτερη ερώτηση που έγινεστον Στιβ Κερ, έφερε τον προπονητήτης ομάδας της Δύσης σε πολύ αμήχανη θέση. «Αναφερθήκατε πριν στη λέξη οξύμωρο, που είναι ελληνική. Θεωρείτε οξύμωρο που ο Αντετοκούνμπο είναι μαύρος και Έλληνας;» ρώτησε ο δημοσιογράφος του Cosmote TV Ρήγας Δάρδαλης με τον Κερ να απαντάει «δεν ξέρω πώς να απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση οπότε θα περάσω στο δεύτερο μέρος».


Η ερώτηση του δημοσιογράφου θεωρήθηκε ρατσιστική καθώς πολλοί σχολίασαν ότι είχε προφανή υπαινιγμό για τον Αντετοκούνμπο.

«Θα πω σε έναν από τους All Stars που θα έχω να πάει να τον μαρκάρει. Αν είσαι All Star πρέπει να μπορείς να παίξεις άμυνα απέναντί του, οπότε κάντο» απάντησε ο Στιβ Κερ προφανώς απωθώντας το πραγματικό περιεχόμενο της ερώτησης.

Και συνέχισε ο προπονητής των Γουόριορς που θα κοουτσάρει την ομάδτης Δύσης στη μεγάλη γιορτή του NBA -δηλαδή το All Star- αναφερόμενος στον δικό μας Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Νομίζω πως μοιάζει στον "KD", λόγω του μεγέθους και της αθλητικότητάς του. Είναι εντυπωσιακό το πώς κινείται στο παρκέ. Νομίζω πως γίνεται ολοένα και καλύτερος. Όταν ο Λεμπρόν και ο "KD" προχωρήσουν τα επόμενα χρόνια, όσο μακρινό και αν είναι αυτό, πιστεύω πως ο Γιάννης είναι ο επόμενος παίκτης γι' αυτή τη θέση, τη θέση του καλύτερου στην λίγκα».


Cosmote TV: Η συγκεκριμένη τοποθέτηση δεν μας εκφράζει

Πριν λίγη ώρα η Cosmote TV εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την ερώτηση του δημοσιογράφου που αναφέρει:

Σχετικά με την ερώτηση δημοσιογράφου της Cosmote TV στον προπονητή του ΝΒΑ Στιβ Κερ, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για το All Star Game, η Cosmote TV δηλώνει ότι:

-Η συγκεκριμένη τοποθέτηση σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει τις αρχές και τις αξίες της εταιρείας, όπως αυτές αποτυπώνονται στον Κώδικα Δεοντολογίας της.

-Αποτελεί προσωπική τοποθέτηση του δημοσιογράφου.

Η COSMOTE TV απέσυρε ήδη τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο από την αποστολή στην Νέα Ορλεάνη των ΗΠΑ.