28 Φεβρουαρίου 2017

ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ΤΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑ ΦΩΤΗ-Λυκούδης: Λέει ψέματα ο Κουβέλης, του έκαναν πρόταση για ΠτΔ -Υπάρχουν και όρια!

Διέψευσε απολύτως τον Φώτη Κουβέλη για τα όσα υποστήριξε μέσω του iefimerida.gr σχετικά με το αν του έγινε πρόταση για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Σπύρος Λυκούδης, ο οποίος υπήρξε κορυφαίο στέλεχος της ΔΗΜΑΡ.

Οργισμένος, ο Σπ. Λυκούδης, μιλώντας στον Βήμα fm 99,5 σχολίασε για την πρόταση στον Φ. Κουβέλη για την Προεδρία της Δημοκρατίας: «Είναι η πρώτη φορά που θα πω δυο-τρία πράγματα παραπάνω και θα ήθελα να σας παρακαλέσω να μην μου ζητήσετε λεπτομέρειες επί των θεμάτων αυτών. Δεν θα έμπαινα ποτέ σε μια τέτοια συζήτηση, αν δεν είχα μπροστά μου την προχθεσινή συνέντευξη του Φ. Κουβέλη. Ότι «δεν έγινε ποτέ τίποτα». Υπάρχουν και όρια» είπε ο κ. Λυκούδης και συνέχισε:

«Υπέθετα ότι ο Φώτης Κουβέλης αποσυρόμενος δεν θα έκανε αναφορές σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη, στην οποία οι πολιτικές του επιλογές και πρωτοβουλίες οδήγησαν τη ΔΗΜΑΡ σε έναν εκλογικό διασυρμό, με το 0,4% τον Ιανουάριο του 2015, και σε γενικότερες περιπέτειες που έχουν σχέση και με την μη εκλογή Προέδρου τότε στην χώρα».

Αποκάλυψε δε: «Εγώ είμαι σε θέση να ξέρω πάρα πολύ καλά όλο το σκηνικό εκείνης της φάσης. Υπήρξε και σαφής πρόταση και υπήρξαν και συνεννοήσεις επί της προτάσεως. Αλλά θα ήθελα να μείνουμε μέχρι εδώ».

Για να προσθέσει: «Βεβαίως ο κ. Κουβέλης δίνει κάποιες ερμηνείες δικές του. Ξέρετε, στην άσκηση της πολιτικής μερικές φορές τα πράγματα απλώνονται με έναν τέτοιο τρόπο ώστε να χάνονται τα ίχνη της αλήθειας. Ίσως είναι μια επιλογή. Δεν ξέρω, τι να σας πω! Πάντως αυτά που σας λέω είναι έτσι όπως σας τα λέω».

Υπενθυμίζεται ότι και ο πρώην εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Α. Παπαδόπουλος σχολιάζοντας την συνέντευξη Κουβέλη στο iefimerida.gr είχε αποκαλύψει ότι θα δώσει λεπτομέρειες στην δημοσιότητα καθώς ο ίδιος και άλλα δύο πρόσωπα, ο Γ. Μεϊμάρογλου και ο Σπ. Λυκούδης γνωρίζουν επακριβώς τις παρασκηνιακές συνεννοήσεις για την πρόταση στον Φ. Κουβέλη να αναλάβει πρόεδρος της Δημοκρατίας.