28 Φεβρουαρίου 2017

ΝΔ: Ο Τσακαλώτος παραδέχθηκε πρόσθετα μέτρα διαρκούς λιτότητας

«Υποχωρήσεις, διαπραγματευτικές ήττες και ψέματα είναι το τρίπτυχο της κυβερνητικής αποτυχίας» σχολιάζουν πηγές της ΝΔ

Την άμεση αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε η τοποθέτηση του κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου στη Βουλή, όπου επιχείρησε να περιγράψει την πορεία της διαπραγμάτευσης.

«Ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε την ύπαρξη υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων για πολλά χρόνια μετά το 2018. Άρα, πρόσθετα μέτρα διαρκούς λιτότητας» σχολιάζουν συγκεκριμένα πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για να προσθέσουν:

«1. Στις 23 Ιουνίου στο συνέδριο του Economist ο κ. Αλέξης Τσίπρας είπε ότι είναι απολύτως αδιανόητο να διατηρηθούν πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% μετά το 2018, αν δεν θέλουμε να πλήξουμε την ελληνική οικονομία και αν δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε συνθήκες διαρκούς και μακροχρόνιας στασιμότητας. Άρα, η κυβέρνηση δημιουργεί συνθήκες διαρκούς και μακροχρόνιας στασιμότητας.

2. Ο κ. Τσακαλώτος "άδειασε" το Μεγαρο Μαξίμου, επιβεβαιώνοντας όσους έλεγαν για διάσταση μεταξύ του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών. Ο κ. Τσακαλώτος παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχει συμφωνία, λέγοντας ότι "δεν ξέρω πού θα κάτσει η διαπραγμάτευση".

3. Οι νέες μειώσεις συντάξεων και αφορολόγητου φέρουν την σφραγίδα Τσίπρα - Καμμένου. Οι συνταξιούχοι, οι ασθενέστεροι και όλοι οι Έλληνες βρίσκονται στο στόχαστρο της κυβέρνησης.

4. Ο κ. Τσακαλώτος σήμερα μίλησε με δημιουργική ασάφεια, θυμίζοντας τον προκάτοχό του, κ. Βαρουφάκη. Δεν έχουν αλλάξει, δεν έχουν μάθει. Σπρώχνουν το τενεκεδάκι παρακάτω, ενώ η πραγματική οικονομία βουλιάζει και η αβεβαιότητα εξαπλώνεται, επιβεβαιώνοντας ότι χάθηκαν δύο έτη από την ελληνική οικονομία

5. Η κυβέρνηση ευθύνεται για τις καθυστερήσεις στο κλείσιμο των αξιολογήσεων

6. Η κυβέρνηση δεν βάζει τέλος στην λιτότητα. Την επεκτείνει και την διευρύνει.

7. Συμπέρασμα: υποχωρήσεις, διαπραγματευτικές ήττες και ψέματα είναι το τρίπτυχο της κυβερνητικής αποτυχίας».