13 Φεβρουαρίου 2017

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ! Όταν δάκρυσε ο Αλέξης Τσίπρας

Από τον ΒΗΜΑτοδότη... για να γελάσουμε και λίγο:

Η συνάντηση με ομογενείς είναι πάντα ξεχωριστή για κάθε Έλληνα πρωθυπουργό. Το ίδιο συνέβη και στο πρόσφατο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Ουκρανία.

Όταν λοιπόν ο πρωθυπουργός συνάντησε Έλληνες που ζουν στην Ουκρανία, στάθηκε ιδιαίτερα σε μια γυναίκα που ζει στα σύνορα με τη Ρωσία. Του περιέγραψε τα όσα έζησε και ζει ο ελληνισμός εκεί.

Εμφανώς δακρυσμένος, ο πρωθυπουργός σηκώθηκε από τη θέση του, πλησίασε τη γυναίκα, την αγκάλιασε, της είπε «κουράγιο» και της ευχήθηκε καλή δύναμη.

Οι ομογενείς ζήτησαν λίγα πράγματα από την ελληνική κυβέρνηση. Ένα μεταχειρισμένο ασθενοφόρο για μια νοσοκομειακή μονάδα που έχουν δημιουργήσει, φάρμακα (κυρίως αντιβιοτικά) και να επισπευθεί η έκδοση της κάρτας ομογενούς. Ο Αλέξης Τσίπρας τους υποσχέθηκε ότι θα ικανοποιήσει όλα τα αιτήματά τους.

Χαρακτηριστικό του πόσο "άγγιξαν" οι ομογενείς της Ουκρανίας τον πρωθυπουργό, το γεγονός πως στη διάρκεια της πτήσης με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, η οποία είναι διάρκειας 2.15 ωρών, ο Έλληνας πρωθυπουργός μιλούσε μόνο για τους ομογενείς και για τις δυσκολίες που πέρασαν ώστε να επιβιώσουν.