01 Φεβρουαρίου 2017

Τα προσωπικά δάνεια Ψυχάρη χάλασαν το deal με τον Σαββίδη

Τα προσωπικά δάνεια του Σταύρου Ψυχάρη μπαίνουν εμπόδιο στο σχέδιο «σωτηρίας» του Ιβάν Σαββίδη για τον Δ.Ο.Λ. σύμφωνα με συνεργάτες του επιχειρηματία και μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ.
Σχολιάζοντας δημοσιεύματα και πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας το Σαββατοκύριακο, συνεργάτες του Ιβάν Σαββίδη επιβεβαιώνουν το ενδιαφέρον του επιχειρηματία για τον ιστορικό όμιλο, τονίζοντας ότι σκόπευε να επενδύσει πάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ.

Αλλά όπως σημειώνουν, τόσο οι τράπεζες όσο και ο ίδιος ο Ιβάν Σαββίδης αρνήθηκαν να αναλάβουν και τα προσωπικά βάρη του εκδότη του ΔΟΛ από τα προσωπικά δάνειά του.

«Παρά τις αρκετές διαρροές των προηγούμενων ημερών σχετικά με τις επαφές και τις προτάσεις για τη σωτηρία του ιστορικού συγκροτήματος του ΔΟΛ, η πλευρά του Ιβάν Σαββίδη κράτησε σιγή ιχθύος» υπογραμμίζεται από το περιβάλλον του κ. Σαββίδη.

Συγκεκριμένα, ο Ιβάν Σαββίδης θα αναλάμβανε όχι μόνο την υποχρέωση να επενδύσει όλα τα απαραίτητα χρήματα για την απρόσκοπτη λειτουργία του ΔΟΛ, αλλά και ένα μεγάλο ποσό των χρεών, που υπολογίστηκε περίπου στα 40 εκατομμύρια ευρώ! Ένα σχέδιο βασισμένο στην υπόθεση «Μαρινόπουλου» και που είχε την αποδοχή των τραπεζών, όπως τους μεταφέρθηκε από κυβερνητικά στελέχη.

Υπήρχε μόνο ένα εμπόδιο στην κατάθεση της πρότασης και στην οριστική λύση για τον ΔΟΛ: τα προσωπικά δάνεια και εγγυήσεις του Σταύρου Ψυχάρη και της οικογένειάς του, δεν θα μπορούσαν να γίνουν αποδεκτά ως μέρος των ήδη υπέρογκων οφειλών του Οργανισμού, ούτε για τις Τράπεζες, ούτε για τον υποψήφιο αγοραστή».