14 Φεβρουαρίου 2017

Eικόνες Ελλάδας στο Ρίο: Οι εγκαταστάσεις των Ολυμπιακών έξι μήνες μετά...

Οι παραμελημένες εγκαταστάσεις και το θρυλικό Στάδιο Μαρακανά μοιάζουν με βομβαρδισμένο τοπίο

Μια σειρά από νέες καταθλιπτικές φωτογραφίες από τις εγκαταστάσεις των Ολυμπιακών αγώνων του Ρίο είδαν το φως της δημοσιότητας την περασμένη εβδομάδα.
Σε μία πόλη που προσπαθεί απεγνωσμένα να βγει από την φτώχεια και το χρέος και ψάχνει απελπισμένα να βρει τα χρήματα που δαπανήθηκαν για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών αγώνων, τα ερείπια αυτά γκρέμισαν και την τελευταία ελπίδα για ανάπτυξη. Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στη Βραζιλία χρωστάει πολλά εκατομμύρια δολάρια σε διεθνείς πιστωτές, καθώς και περίπου 900 χιλιάδες δολάρια σε μια τοπική εταιρεία ενέργειας.

Έπειτα από το ξέσπασμα του ιού Ζίκα, το σκάνδαλο με τους «ντοπαρισμένους» Ρώσους αθλητές, και την εμπλοκή της Ντίλμα Ρούσεφ σε σκάνδαλο διαφθοράς, το μέλλον αυτών των σοκαριστικά παραμελημένων κτηρίων παραμένει αβέβαιο, καθώς είναι σχεδόν απίθανο να αποτελέσει υψηλή προτεραιότητα έπειτα από όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη.

Μόλις έξι μήνες μετά το πέρας των Ολυμπιακών αγώνων, οι παραμελημένες εγκαταστάσεις και το θρυλικό Στάδιο Μαρακανά μοιάζουν με βομβαρδισμένο τοπίο και τίποτα δεν έχει μείνει πια για να θυμίζει την παλιά τους αίγλη.