10 Φεβρουαρίου 2017

ΡΕ ΣΑΛΤΑ ΓΑΜ@ΣΟΥ ΚΙ ΕΣΥ! Ο Τεντ Μάλοχ: Grexit και νέο μνημόνιο με το ΔΝΤ - BINTEO

[Ζει κι αυτός τα 5 λεπτά δημοσιότητας πλασάροντας τον εαυτόν σαν Πρέσβη... εν τω μεταξύ μόνο ο ίδιος λέει ότι είναι υποψήφιος Πρέσβης των ΗΠΑ στην ΕΕ...]

«Οι Έλληνες πρέπει να πάρουν στα χέρια τους το μέλλον της χώρας τους. Το πρόβλημα είναι αυταπόδεικτο. Το πρόγραμμα λιτότητας απέτυχε. Ο λόγος είναι προφανής, επειδή η ελληνική οικονομία πρέπει να αποκτήσει τον έλεγχο της δικής της δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής και ο μόνος τρόπος να γίνει αυτό είναι να έχει το δικό της νόμισμα».

Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο υποψήφιος πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Τεντ Μάλοχ.

Μάλιστα, ο Μάλοχ ξεκαθάρισε ότι «δεν θα γλιτώσετε από το ΔΝΤ», τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν μπορεί στο άμεσο μέλλον να επιστρέψει στις αγορές. «Το ΔΝΤ θα πρέπει να συμμετάσχει σε ένα νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, αλλά θεωρώ ότι θα πρέπει να γίνει μεγάλο κούρεμα χρέους. Αυτό συνεχίζεται εδώ και πολύ καιρό, μοιάζει με déjà vu. Πρέπει λοιπόν να διασφαλίσουμε ότι θα αποτραπεί η τροχιά σύγκρουσης με τους πιστωτές της ευρωζώνης».

Δείτε το βίντεο:


Ο εκλεκτός του προέδρου των ΗΠΑ για τη θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στην ΕΕ εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της Γερμανίας: «Υπάρχουν τουλάχιστον 4-5 διαφορετικές χώρες που εκμεταλλεύονται το κοινό νόμισμα και η Γερμανία είναι σίγουρα ανάμεσά τους. Πιστεύω ότι το ευρώ προκαλεί πολιτική αστάθεια ακριβώς για αυτούς τους λόγους και όπως έχω πει είναι ένα νόμισμα που μελλοντικά θα έχει την ίδια ισοτιμία με το δολάριο Είναι υπερτιμημένο και ειλικρινά πιστεύω ότι η ευρωζώνη κάποια στιγμή θα συρρικνωθεί».

Για τις αντιδράσεις που υπάρχουν από την Ευρώπη για την υποψηφιότητά του αλλά και για το γεγονός ότι πολλοί τον θεωρούν persona non grata, ο Τεντ Μάλοχ δήλωσε: «Ουσιαστικά λένε ότι δεν θέλουμε κάποιον στην χώρα μας γιατί θα προκαλέσει ζημιά. Νομίζω λοιπόν ότι είναι μεγάλη υπερβολή και βαρύς χαρακτηρισμός, αλλά θα έλεγα επίσης ότι οι ΗΠΑ διαλέγουν τους πρέσβεις τους ανά τον κόσμο και όχι οι άλλες χώρες».

Για το ενδεχόμενο ο Ντόναλντ Τραμπ να έχει δεχθεί πιέσεις προκειμένου να αποσύρει την υποψηφιότητά του, ο Μάλοχ τόνισε: «O πρόεδρος των ΗΠΑ δεν δέχεται υποδείξεις για το τι θα κάνει».