Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017

Πρόταση Νικολόπουλου στον Οίκο Gucci να χορηγήσει το Τάμα του Eθνους

Εναλλακτική πρόταση μετά την απόρριψη του σχεδίου για επίδειξη μόδας στην Ακρόπολη, έκανε στον διάσημο οίκο μόδας ο ανεξάρτητος βουλευτής σε μια ύστατη προσπάθεια να κάνει πραγματικότητα το όνειρό του

«Μόδιστρε την ευχή…». Με τη φράση αυτή ο ευλαβής Νίκος Νικολόπουλος κλείνει την επιστολή που απηύθυνε στον οίκο Gucci σε μια ύστατη προσπάθεια -μετά την απόσυρση των υπογραφών των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας- να βρει χρηματοδότες για το χτίσιμο του εμβληματικού ναού του Σωτήρος.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του Νίκου Νικολόπουλου η σύνδεση των Gucci με τις αξίες του έθνους έχει βαθιές ρίζες τόσο στο απώτερο παρελθόν όσο και στο πρόσφατο, αφού οι οπλαρχηγοί της επανάστασης του 1821, όταν έκαναν το τάμα είχαν στο μυαλό τους μια εύπορη καλοντυμένη Ελλάδα με ακριβά ρόυχα και αξεσουάρ.

Μάλιστα όπως υπενθυμίζει στους υπεύθυνους του οίκου, η Ακρόπολη και ο Παρθενώνας είναι συσχετισμένος με χλαμύδες που δεν έχουν καμία σχέση με την αισθητική του. Αντίθετα ένας μεγαλοπρεπής ορθόδοξος ναός θα ταίριαζε πολύ περισσότερο με το προφίλ τους.

Σε αντάλλαγμα για την επένδυση που προτείνει στον Οίκο Gucci o Νίκος Νικολόπουλος προσφέρει την ευκαιρία να γίνει μέγας χορηγός του ναού, να κάνει εντός του επιδείξεις θρησκευτικής μόδας και να τοποθετήσει το λογότυπό του στις κορνίζες των εικόνων και στις αγιογραφίες του.


Ο Νίκος Νικολόπουλος, από τους πρωτεργάτες της επαναφοράς του σχεδίου για το Τάμα του Εθνους, δείχνει την πρόταση της διαφημιστικής χορηγίας με την τοποθέτηση του λογότυπου του γνωστού οίκου

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

Νίκος Ζαχαριάδης
http://www.protagon.gr/apopseis/moufanet/protasi-nikolopoulou-ston-oiko-gucci-na-xorigisei-to-tama-tou-ethnous-44341350442


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου