07 Φεβρουαρίου 2017

ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΥΡΙΖΑ-Πρόεδρος ΟΣΥΠΑ: H Fraport πάει για χρεωκοπία, δεν θα μπορέσει να αναλάβει τα αεροδρόμια το 2017

Σε άλλα νέα, αυτοί που είναι έτοιμοι να τα λειτουργήσουν: Στο αεροδρόμιο της Λήμνου μαζεύουν το νερό που στάζει απ' την οροφή με τους κουβάδες

Την άποψη ότι η Fraport δεν θα μπορέσει μέσα στο 2017 να αναλάβει τη διαχείριση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, εξέφρασε σήμερα, από τα Χανιά, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσιών Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), Βασίλης Αλεβιζόπουλος.

Λίγο μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της πόλης, ο κ. Αλεβιζόπουλος συναντήθηκε με εργαζόμενους στο «Ιωάννης Δασκαλογιάννης», με τους οποίους συζήτησε, κυρίως, υπηρεσιακά θέματα.

Το μεσημέρι, συνοδευόμενος από μέλη της Ανοικτής Πρωτοβουλίας Πολιτών ενάντια στην εκχώρηση του αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης», είχε συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Απόστολο Βουλγαράκη.

«Δεν θα πρέπει να περιμένει κανείς πως το 2017 θα μπει η Fraport να λειτουργήσει τα αεροδρόμια. Ίσως ούτε το 2018», ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε δημοσιογράφους, μετά το τέλος της συνάντησης. Όπως υποστήριξε ο κ. Αλεβιζόπουλος, «η γερμανική εταιρεία έχει δύο σοβαρά προβλήματα. Το πρώτο είναι ότι δεν είναι έτοιμη να λειτουργήσει τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια και το δεύτερο είναι τα οικονομικά της στοιχεία, καθώς, σύμφωνα με τους ισολογισμούς της, η εταιρεία έχει μία φθίνουσα πορεία με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ενώ τα διαθέσιμά της δεν ξεπερνούν τα 200 εκατομμύρια ευρώ».