03 Φεβρουαρίου 2017

Μητσοτάκης από τη Λέσβο: «Δεν αρκούν τα δάκρυα Μουζάλα, θα έπρεπε να παραιτηθεί»-H βόλτα στη Μυτιλήνη και ο καφές με τους φοιτητές

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε από τη Λέσβο όπου βρίσκεται ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στη Μόρια και στη συνέχεια μετέβη στο χωριό της Μόριας, το οποίο βρίσκεται περίπου 1,5 χιλιόμετρο από τον καταυλισμό.
Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε με κατοίκους, οι οποίοι του παρουσίασαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της προσφυγικής κρίσης. Ο. Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του κατηγόρησε την κυβέρνηση για "διαχειριστική ανεπάρκεια", ενώ τόνισε πως ο κ. Μουζάλας θα έπρεπε να είχε ήδη παραιτηθεί.





Μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης είπε: "Δεν μου αρκούν τα δάκρυα του κ. Μουζάλα. Ο κ. Μουζάλας θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί". Ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε πως η κυβέρνηση εγκλωβίστηκε στις "αγκυλώσεις" της και επισήμανε πως πρέπει να απομονωθούν τα ακραία στοιχεία αλλά την ίδια στιγμή δεν ειναι δυνατον όποιος ασκεί κριτική στην κυβέρνηση να χαρακτηριζεται ακροδεξιός.

"Εμεις μιλάμε για ανάγκη αποσυμφόρησης των νησιών. Θέλουμε ένα σχέδιο για να στηρίξουμε τις τοπικές οικονομίες, είναι επιβεβλημένη η επιτάχυνση των διαδικασιών για τις αιτήσεις ασύλου, θέλουμε οποιος είναι οικονομικός μετανάστης και όχι πρόσφυγας, να βρίσκεται σε κλειστό προαναχωρησιακό χώρο", δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στον ρόλο των ΜΚΟ, τονίζοντας πως έχει ζητήσει να δημιουργηθεί Μητρώο ΜΚΟ και πως "είναι αδιανόητο η κυβέρνηση να έχει εκχωρήσει κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας σε ΜΚΟ". Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στην διαχείριση της προσφυγικής κρίσης ειπε χαρακτηριστικά: "Αλλα συμφωνήσαμε με τον κ. Τσίπρα στο Προεδρικό Μέγαρο και άλλα εφαρμόστηκαν".







Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε την 98 ΑΔΤΕ Ταξιαρχία όπου ο διοικητής ταξίαρχος Γιώργος Βύνιος τον ενημέρωσε για τα θέματα αρμοδιότητας του. Ο κ. Μητσοτάκης άναψε και ένα κερί στην εκκλησία του Αγίου Θεοδώρου του Βυζαντίου στην Ταξιαρχία. Στις 6 το απόγευμα ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα κάνει ομιλία στο Δημοτικό Θέατρο της Μυτιλήνης.





H βόλτα στη Μυτιλήνη και ο καφές με τους φοιτητές

Στην αγορά της Μυτιλήνης περπάτησε το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέπτεται τη Λέσβο.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. μετά από την επίσκεψη του στο Κέντρο Υποδοχής στη Μόρια, περπάτησε στην οδό Ερμού στη Μυτιλήνη, μπήκε σε αρκετά καταστήματα και μίλησε με κατοίκους της Μυτιλήνης. Μάλιστα, στάθηκε σε ένα ιχθυοπωλείο και ρώτησε τον ιδιοκτήτη να του πει τις τιμές που έχουν τα ψάρια. Κάποιοι τον σταμάτησαν και του ζήτησαν να φωτογραφηθούν μαζί του, ενώ ένας ηλικιωμένος του φώναξε: “Έχουμε αγανακτήσει, σώσε μας”!



Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε έναν κάτοικο της Μυτιλήνης που του είπε “μη μας ξεχνάτε” του απάντησε ότι έχει επισκεφθεί και στο παρελθόν το νησί, λέγοντας μάλιστα με νόημα: “Έχουμε έρθει με όλες τις ιδιότητες, θα έρθουμε και με την επόμενη”. Ένας ηλικιωμένος ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη αν εκλεγεί πρωθυπουργός να μη κόψει τις συντάξεις. “Μη κόψετε τις συντάξεις, σας παρακαλώ”, του είπε. Ενώ μια γυναίκα του είπε: “Μη μας ξεχάσετε αν γίνετε κυβέρνηση”.



Ο κ. Μητσοτάκης μετά από τη βόλτα στην αγορά της Μυτιλήνης πήγε στο παραδοσιακό καφενείο “Πανελλήνιον” στην προκυμαία και κάθισε στο ίδιο τραπέζι με νεαρούς φοιτητές και φοιτήτριες. Ο κ. Μητσοτάκης τους ζήτησε να του πουν τα προβλήματα που τους απασχολούν και συζήτησε για αρκετή ώρα μαζί τους.



Στη συνέχεια περπάτησε μαζί με φοιτητές και πολίτες στην προκυμαία της Μυτιλήνης, ενώ επισκέφθηκε και τον λιμενικό σταθμό. Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης μίλησε στο Εμπορικό Επιμελητήριο και άκουσε από τους εκπροσωπους φορέων τα προβλήματα που προκάλεσε στο νησί η προσφυγική κρίση. Ο κ. Μητσοτάκης για το θέμα του μειωμένου ΦΠΑ ανέφερε: “Εμείς ήμασταν αυτοι που πολεμήσαμε την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό, αλλά δεν είμαι σε θέση να δεσμευτώ. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να επεκταθεί χρονικά”.



Στις 6 το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στο Δημοτικό Θέατρο της Μυτιλήνης, όπου μεταξύ άλλων θα παρουσιάσει τα βασικά σημεία του σχεδίου που έχει εκπονήσει η Ν.Δ. για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

ΙΑΣΩΝ ΠΙΠΙΝΗΣ
iefimerida.gr