01 Φεβρουαρίου 2017

Nέα δημοσκόπηση: Ο Φρανσουά Φιγιόν θα νικήσει την Λεπέν στο δεύτερο γύρο

Την επικράτηση του πρώην πρωθυπουργού, Φρανσουά Φιγιόν στον τελικό γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας έναντι της Μαρίν Λεπέν δείχνει νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη από το ινστιτούτο Ifop Fiducial.

Ο πρώην πρωθυπουργός, που βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες περί αργομισθίας της συζύγου του, προβλέπεται να εξασφαλίσει το 60% των ψήφων έναντι 40% για την Λεπέν στον β' γύρο της 7ης Μαΐου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διεξήχθη για λογαριασμό του περιοδικού Paris Match.

Η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου (FN) αναμένεται να επικρατήσει στον α' γύρο της 23ης Απριλίου (24%), ενώ την ακολουθεί ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων με ποσοστό 21%. Ο ανεξάρτητος κεντρώος Εμανουέλ Μακρόν συγκεντρώνει ποσοστό 20% των ψήφων.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε δείγμα 1.400 ψηφοφόρων το διάστημα 29ης Ιανουαρίου - 1ης Φεβρουαρίου και λαμβάνει υπόψη της το ενδεχόμενο ο κεντρώος Φρανσουά Μπαϊρού, που δεν έχει προς το παρόν αποκαλύψει τις προθέσεις του, να θέσει τελικά υποψηφιότητα στην εκλογική αναμέτρηση.