13 Φεβρουαρίου 2017

ΜΕ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΟΛΑ ΚΑΛΑ; Oργή στους 53+του ΣΥΡΙΖΑ μετά από δήλωση Μουζάλα για το μεταναστευτικό

Την οργή μελών της κίνησης των 53+ προκάλεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, μια αποστροφή του Γιάννη Μουζάλα στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για την μεταναστευτική πολιτική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός έκανε λόγο για «αποτρεπτική πολιτική στο μεταναστευτικό» προκαλώντας την έντονη αντίδραση στελεχών των 53.

Όπως ανέφεραν οι 53, κυβερνητικός στόχος πρέπει να είναι η φιλοξενία και  η ομαλή ένταξη των μεταναστών και προσφύγων στη χώρα, με πολιτικές όπως τη διάθεση κενών διαμερισμάτων σε αυτούς, και όχι μια φοβική πολιτική αποτροπής από την επικράτεια, που περισσότερο ταιριάζει σε συντηρητικές, και όχι προοδευτικές, κυβερνήσεις. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή τυχόν αντίδραση του κ. Μουζάλα.

Στο μεταξύ, για ραγδαία αύξηση των προσφυγικών ροών στη χώρα μας το αμέσως επόμενο διάστημα προετοιμάζεται η κυβέρνηση σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, υπό το φόβο κατάρρευσης της συμφωνίας ΕΕ – Άγκυρας ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής παρήγγειλε 100.000 δελτία αίτησης ασύλου.

skai.gr