15 Φεβρουαρίου 2017

Η χαμογελαστή δολοφόνος: Η γυναίκα που έστειλε ο Κιμ Γιονγκ Ουν για να σκοτώσει τον playboy ετεροθαλή αδελφό του

Μια γυναίκα με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό της και μια μπλούζα που γράφει LOL θεωρείται, όπως προκύπτει από το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, ότι είναι η γυναίκα που έστειλε ο Κιμ Γιονγκ Ουν για να δολοφονήσει τον playboy ετεροθαλή αδελφό του.
Η μαλαισιανή αστυνομία εξετάζει το υλικό από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ για να προσπαθήσει να καταλάβει πώς συνέβη η δολοφονία.

Μάλιστα συνέλαβε μια γυναίκα για σύνδεση με τη δολοφονία του, αλλά ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί για το αν πρόκειται για τη γυναίκα που διακρίνεται στην κάμερα ασφαλείας.

Ο Γιονγκ Ναμ φέρεται να δολοφονήθηκε από δύο πράκτορες της Βορείου Κορέας που ξαφνικά του επιτέθηκαν από πίσω και τον ψέκασαν με δηλητηριώδες σπρέι. Ο 46χρονος, τον οποίο κοροϊδευτικά ο Κιμ Γιονγκ Ουν αποκαλούσε «joke», δηλαδή «αστείο», δηλητηριάστηκε καθώς περίμενε την πτήση του και πέθανε καθ' οδόν προς τον νοσοκομείο.


Οι δύο γυναίκες φέρεται να εκμεταλλεύτηκαν ένα κενό ασφαλείας ανάμεσα στους σωματοφύλακες και την τοπική αστυνομία που άφησε εκτεθειμένο τον 46χρονο. «Φαίνεται σαν κάποιος να τον άρπαξε ή να του κράτησε το πρόσωπο από πίσω. Ένιωσε να ζαλίζεται», δήλωσε ο Fadzil Ahmat, αξιωματούχος των αρχών της Μαλαισίας.

Σύμφωνα με κάποιες αναφορές οι δύο γυναίκες πράκτορες δολοφόνησαν τον ετεροθαλή αδελφό του Κιμ Γιονγκ Ουν βάζοντάς του στο πρόσωπο ένα πανί εμποτισμένο με χημικές ουσίες, το οποίο του έκαψε τα μάτια, ή τον τρύπησαν με δηλητηριασμένες βελόνες. Πηγές από τις ΗΠΑ ανέφεραν ότι ενδεχομένως και να χρησιμοποίησαν μια πένα η οποία ψέκαζε δηλητήριο.

Επίσης, έχει συλληφθεί ο οδηγός του ταξί που μετέφερε τις γυναίκες-δολοφόνους από το αεροδρόμιο.


Τα ξένα ΜΜΕ αφήνουν να εννοηθεί πως η χρονική στιγμή δολοφονίας του δεν είναι τυχαία, καθώς συνέβη λίγες ημέρες μετά τη διεθνή καταδίκη για την τελευταία δοκιμή πυραύλων στη Βόρεια Κορέα.

Είναι η δεύτερη φορά, σύμφωνα με τη Daily Mail, που ο 33χρονος Κιμ Γιονγκ Ουν επιχειρεί -και τα καταφέρνει αυτή τη φορά- να σκοτώσει τον μεγαλύτερο, ετεροθαλή αδελφό του. Ο 45χρονος Γιονγκ Ναμ ήταν αποξενωμένος από την οικογένεια αλλά θεωρούνταν ως δυνητική απειλή για την ηγεσία του Κιμ Γιονγκ Ουν.


Η μαλαισιανή αστυνομία δήλωσε ότι ο νεκρός, 46 ετών, έφερε επάνω του διαβατήριο με το όνομα Κιμ Τσολ. Ο Κιμ Γιινγκ Ναμ ήταν γνωστός για την παραμονή του για μεγάλα διαστήματα εκτός Βόρειας Κορέας, ενώ είχε συλληφθεί στο παρελθόν για τη χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.


Να σημειωθεί πως ο Κιμ Γιονγκ Ναμ είχε κατακρίνει δημόσια τον έλεγχο που ασκούσε δυναστικά η οικογένειά του στην απομονωμένη ασιατική χώρα και είχε αποστασιοποιηθεί από τον νεαρό Βορειοκορεάτη ηγέτη.