11 Φεβρουαρίου 2017

Ανατριχιαστικό ατύχημα σε track day από «τελειωμένα» φρένα [video]

Τα απρόοπτα είναι πάντα μέσα στη γρήγορη οδήγηση, ακόμα κι εάν βρίσκεσαι στο καταλληλότερο περιβάλλον που υπάρχει.

Σε ένα πρόσφατο track day στην πίστα Hermanos Rodríguez όπου γίνεται το Grand Prix του Μεξικό, τα πράγματα για δύο συμμετέχοντες δεν πήγαν και τόσο καλά.

Την ευθύνη φαίνεται να έχουν τα φρένα μιας BMW M3 που αποφάσισαν να παραδώσουν το πνεύμα στο τέλος της μεγάλης ευθείας εκκίνησης-τερματισμού. Προφανώς, το αποτέλεσμα ήταν το αυτοκίνητο να φτάσει στην πρώτη στροφή με πολλαπλάσια ταχύτητα από αυτή που έπρεπε.

Και παρότι σε τέτοιες περιπτώσεις συνήθως οι δικαιολογίες από τον οδηγό δίνουν και παίρνουν, μάλλον θα πρέπει να πιστέψουμε ότι η αιτία του συγκεκριμένου ατυχήματος ήταν όντως η αστοχία των φρένων. Είναι πολύ πιο πιθανό να έχει συμβεί αυτό, από το να προσπάθησε κάποιος να στρίψει με τέτοια ταχύτητα.

Όπως και να έχει η in-car λήψη που βλέπουμε είναι επιεικώς τρομακτική, τόσο από τη σφοδρότητα με την οποία τα δύο αυτοκίνητα συγκρούονται όσο και από το πόσο τυχερός στάθηκε ο οδηγός του αυτοκινήτου με την κάμερα.

Δεν ξέρουμε εάν είδε από τον καθρέφτη του το μελλούμενο και άνοιξε την τροχιά του (δε φαίνεται κάτι τέτοιο), πάντως εάν είχε ακολουθήσει ελάχιστα πιο κλειστή γραμμή, στο συμβάν θα εμπλεκόταν κι εκείνος.

Το σημαντικότερο από όλα πάντως είναι ότι σύμφωνα με τις αναφορές κανείς δεν τραυματίστηκε και οι μόνες απώλειες ήταν υλικές.



Αργύρης Τούντας
http://www.drive.gr/news/kosmos/anatrihiastiko-atyhima-se-track-day-apo-teleiomena-frena-video