08 Φεβρουαρίου 2017

Κ. Παπακώστα: «Μαντινάδες και tweets αντί για απαντήσεις στην Βουλή»- Βίντεο

Δεν είναι δυνατόν να μην απαντούν σε Ερωτήσεις και γενικά να μην συνομιλούν στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου αλλά να χρησιμοποιούν αγοραίους τρόπους επικοινωνίας, είπε μιλώντας σήμερα το πρωί στο iatropedia η αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, Κατερίνα Παπακώστα. Και δεν έμεινε εκεί…

Όπως σχολίασε αργότερα και σε ενημέρωση τύπου, αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν όσα συνέβησαν χθες στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, η οποία συνεδρίασε με θέμα την ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας κ. Α. Ξανθό για τα πεπραγμένα της 1ης ΥΠΕ Αττικής και της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο:


Κατά την παρέμβασή της κ. Παπακώστα ανέφερε πως Επίκαιρη Ερώτηση που έχει καταθέσει για τον ΕΟΠΥΥ και την Δημόσια Φροντίδα Υγείας, δεν έχει απαντηθεί, καθώς ο υπουργός δεν έρχεται στην Βουλή για τον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Επεσήμανε, πως η ποιότητα στην άσκηση εξουσίας σχετίζεται και με το κοινοβούλιο και με το γεγονός αν οι υπουργοί απαντούν στον κοινοβουλευτικό έλεγχο που τους ασκείται.

Ο κ. Ξανθός αμφισβήτησε τα λεγόμενα της κ. Παπακώστα, ενώ ο κ. Πολάκης απευθυνόμενος προς τον υπουργό είπε πως θα απαντήσει, όταν μαζευτούν Ερωτήσεις από όλη την Ελλάδα...

Η βουλευτής υπογράμμισε, πως οι κορώνες, οι μαντινάδες και τα «εξυπνακίστικα» tweets αντί των απαντήσεων μέσα στην Βουλή, "δεν περιποιούν τιμή στο υπουργείο Υγείας και στην ποιότητα διακυβέρνησης στον χώρο της Υγείας σήμερα".

Μαρία Τσιλιμιγκάκη
http://www.iatropedia.gr/eidiseis/k-papakosta-mantinades-kai-tweets-anti-gia-apantiseis-stin-vouli-vinteo/74218/